You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Başörtülü kızdan İslamofobik gençlere ders

Başörtülü kızdan İslamofobik gençlere ders

Profesör
Başörtülü kızdan İslamofobik gençlere ders
Yurt dışında eğitim alan Lamyaa isimli genç kız, başörtüsü sebebiyle kendisine kötü davranan yaşıtlarına büyük bir ders verdi.

[Resim: basortulu_kizdan_buyuk_ders_1493275744_0221.jpg]

Başörtülü kızdan İslamofobik gençlere ders

17 yaşındaki Lamyaa geçtiğimiz günlerde arkadaşlarıyla sohbet ederken kendini rahatsız edici bir durumun içinde buldu. İslamofobik söylemlere maruz kalan genç kız, söyledikleriyle ve yaptıklarıyla binlerce kişiye örnek oldu.

DÜŞÜNCELERİ NEDENİYLE LİNCE UĞRADI


Lamyaa, Facebook'ta grup sohbetinde yaşıtlarıyla sohbet ediyordu. Konu ABD Başkanı Donald Trump'a geldi. Görüşleri Trump ile ters düşen genç kız, görüşlerini sohbette belirtmekten çekinmedi. Lamyaa düşünceleri nedeniyle gruptaki bir yaşıtı tarafından linçe uğradı.

"BABAN KIZAR DİYE BAŞÖRTÜYÜ BİLE ÇIKARTAMIYORSUN"

Yaşıtlarından biri genç kıza, "İslam'ı savunmayı kes o….. Baban kızar diye başındaki başörtüyü bile çıkartamıyorsun" dedi. Bunun ardından Lamyaa babasına yazdı. Lamyaa önce babasına, "Baba, sana bir şey söylemek istiyorum" dedi. Babası da, "Anlat babacağım. İyi misin?" dedi. Lamyaa, "İyiyim. Düşünüyordum da… Baş örtümü çıkarmak istiyorum" dedi.

"BUNUN KARARINI HİÇBİR ERKEK VEREMEZ"


Yaşıtlarının dalga geçmesinin aksine Lamyaa'nın babası son derece anlayışlıydı. Söyledikleriyle Lamyaa'yla dalga geçenlerin yüzünü kızarttı. Baba, "Bir tanem, bu benim karışabileceğim bir karar değil. Aslında bunun kararını hiçbir erkek veremez. Eğer böyle yapmak istiyorsan, yapmak istediğinde özgürsün. Seni her daim destekleyeceğim" dedi.

ASIL AMACI BAŞRÖTÜSÜNÜ ÇIKARMAK DEĞİL

Buzzfeed'ten aktarılanlara göre Lamyaa'nın asıl amacı başörtüsünü çıkarmak değilmiş. Babasına bu soruyu sorarak, ona ne kadar saygı duyduğunu görmek ve insanlara da göstermek istemiş.

PAYLAŞIMI 500 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Lamyaa daha sonra babası ile arasında geçen konuşmayı Twitter'da ve Facebook'taki grup sohbetinde paylaştı. Paylaşımının ardından da kız ve babasının diyalogları hızla yayıldı. Lamyaa, babasıyla arasında geçen diyalogu Twitter'da paylaştıktan hemen sonra gönderi 500 bin kişiye ulaştı.

Gönderiye gelen tepkiler olumluydu ve Lamyaa'yı destekler yöndeydi. Yapılan yorumlar arasında adamın bir istisna olduğu ve hala Müslüman kadınlara zorla başörtüsü taktırıldığı da vardı.

"KENDİM VE ALLAH'IM İÇİN BAŞÖRTÜSÜ TAKIYORUM"


Lamyaa daha sonra ise şöyle bir gönderi paylaştı:

"Birçok kişi gönderdiğim tweetleri yanlış algılamış. Söylediklerimden hiçbir kadının başörtüsü takmaya zorlanmadığı gibi bir anlam çıkarılmış. Ancak tabii ki işin aslı öyle değil. Birçok kadın başörtüsü takmaya zorlanıyor. Bu gerçekten çok acı bir durum ve benim de zorla başörtüsü taktığım düşünülüyordu. Ancak başörtüsü takma nedeninin iyice bilinmesi gerekiyor. Ben kendim ve Allah'ım için başörtüsü takıyorum. Diğer kadınlar adına konuşmak benim haddim değil. Kendimden başka kimseyi temsil etmiyorum. Ancak yine de kendi seçimleri olmadığı halde zorla baş örtüsü taktırılan kadınların arkasında her daim duracağım."

Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-04-2017, Saat:07:45 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
.
RE: Başörtülü kızdan İslamofobik gençlere ders
Habere konu Lamyaa, fotoğraftaki bayan ise eğer; ben kendisini başörtülü olarak değerlendirmiyorum. Ve islamafobik gençler içinde talihsiz bir örnek olduğunu düşünüyorum.Lamyaa'nın arada bir yerlerde kalmış, özde müslüman olan ancak; görüntü itibariyle -islama uygun olmayan- bir kısım özentileri bulunan biri olduğunu düşünüyorum -ki zaten islam dinine karşı önyargı besleyen arkadaşlarının Lamyaa'yı başörtüsü konusunda samimi bulmamasıda bundan kaynaklanıyor.. Çünkü Lamyaa evet başörtülü ama ben usulüne uygun bir örtünme göremiyorum kendisinde yukarıdaki fotoğraf itibariyle..Misal boyun kısmınıda görebiliyorum, dinen bu kesinlikle tasvip edilen bir örtünme şekli değil.. O da ne?! Lamyaa'nın tırnaklarına dikkat... Oje mi o?! Dinimizce bu uygun bir hareket mi peki? Tabiki hayır.. Müslüman bir bayan görünüm itibariyle çok sivrilmemeliki çevresinde bulunan insanlar onun samimiyetinden şüphe etmesin..Lamyaa'nın arkadaşlarıda, Lamyaa'da ki bu arada kalmışlığın farkında olmalıki Lamyaa'nın aslında başörtüsünü isteyerek takmadığını ve bir baskı sonucu başörtüsünü kullandığını düşünmüşler.. İhlas ve samimiyet mühim şeyler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-04-2017, Saat:09:22 AM, Düzenleyen: Mihman.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.