You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Başörtü kullanırken deve hörgücü yapmak

Profesör
Hadis ve açıklaması şöyledir:

Harbın oğlu Züheyr bana anlattı:bize Cerir Sehl’den o da babasından o da ebu Hureyre (r.a)’den nakletti. Ebu Hureyre (r.a) dedi ki: Resulüllah (s.a.v) şöyle buyurdu:

Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biride bir takım kadınlar topluluğudurki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler, kokusu şu kadar! Şu kadar! Yürüme mesafesinden alındığı halde bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır. (Müslim - sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)

Bu Hadis-i Şerifte geçen iki sınıf insandan özellikle hanımların giyim kuşamı üzerinde durmak istiyoruz. Allahu Teala (c.c) yarattığı kişilerin fıtratını (yaratılışını) en iyi şekilde bildiği için ve hanımların fıtratında da cekici yönlerin var olması itibariyle hanımlara, cekici olan âzalarını örtmelerini emretmektedir. Bu konuda hem Kur’an-ı kerimdeki hem de Resulüllah (s.a.v)’in sünnetindeki hükümler açıktır ve bu emirler örtünmenin farz olduğu hükmünü ortaya koymaktadır. Bu konuda bütün mezhep imamları, fıkıhcılar, hadisciler ve tefsirciler ittifak etmişlerdir.

Kur’an-ı Kerimdeki örtünme emrinin tavsiyeden ibaret olduğunu,uzun yıllardan beri oryantalistler ortaya atmıştı fakat islam dünyasında kabul görmemişti. Ancak emperyalist güçlerin güdümüne giren bir takım kişiler, müslüman kimliğine bürünerek bu iddiayı seslendirmeye başlamışlardır. Aslında bu iddianın hiçbir dini dayanağı olmadığı ortadadır.

“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır”. (Ahmet b.Hambel - müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)

Deve hörgücne benzetilmesi saçların açık veya kapalı olarak toplanıp yüksekçe bağlanması şeklinde anlaşılabilir. Açık olarak yapanlar daha büyük günah işlemekle beraber kapalı olanların da dikkat etmesi gerekir.

Aşırı süslü, şeffaf, göz alıcı renkte ve yaldızlı başörtüsü: Örtünmenin hedefi "dikkat çekmemek" olduğu halde, bu tür başörtüler dikkatleri üzerine toplamaktadır. Şeffaf olanlar, içini göstererek hadislere açık bir muhalefet teşkil etmektedir.

Resulüllah (s.a.v) müslüman hanımları ve aile reislerini uyarıyor. Yukarıda adı geçen davranışların cennetten mahrum olmaya sebep olacağını, cehennem azabında kalınacağını haber veriyor.

Tabiki bunlar tevbe edildiği takdirde değişecektir. Allah tevbe edenlerin tevbelerini kabul edicidir. Allah yitiğini bulan insanın sevinmesinden daha çok günah işleyen kulunun tevbe etmesinden hoşnut olur. Öyleyse açılma gibi bir hataya düşen insanlar tevbe edip Allah’a dönsünler, Allah’ın emirlerine uygun bir şekilde hem örtünüp hemde gereği gibi ibadetlerini yapsınlarki böylece Allah’ın cennetine erip cemaline kavuşabilsinler. Aksi halde Allah (c.c) Kur’anın emir ve yasaklarına uymayanlara soruyor: “Siz nereye gidiyorsunuz”. (Tekvir süresi 26)

Evet hep birlikte kendi kendimize soralım “Biz nereye gidiyoruz.

alıntı...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Başörtü kullanırken deve hörgücü yapmak
Rabbim bizleri güzel yolundan şaşırtmasın.dosdoğru yolda ilerlemeyi daim etsin...
Selam ve dua ile...
MANASIZ GÖNÜLLERDE MANA ARAMAK,MANALI GÖNLÜNÜ MANASIZ KILMAKTIR...

Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
RE: Başörtü kullanırken deve hörgücü yapmak
biz cehenneme dogru gidiyoruzzz
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.