You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Başörtü
Merhaba, ben namaz kıldıktan sonra başörtümün yakından bakıldığı zaman saçımı biraz gösterecek derecede biraz şeffaf olduğunu anladım ve sürekli aynı başörtüyle namaz kılıyorum. Anneme sordum bir şey olmaz dedi. Ablam uzaktan baktığında saçımın göründüğünü anlamadı ama yakından baktığı zaman saçımın biraz göründüğünü söyledi. Benim bütün namazlarımı kaza etmem mi gerekiyor? Çok kötü durumdayım. Bir de ben bunu daha önceden fark ettiğimde sadece yakalarıma doğru bırakınca saçımın göründüğünü düşünüp başörtümü arkadan bağlıyordum. Ablam da arkadan bağlayınca saçımın fark edilmediğini söyledi. Ben bu aralar omuzlarımı iyice örtmek için başörtümü yakalarıma doğru bırakıyordum. Çiçekli kısmı saçımın üstüne denk geldiği için annem görünmediğini söyledi. Ama çiçekli kısmının saçımın üstüne denk gelmediği günler varsa (saçım göründüğü için öyle yapmadığını hatırlıyorum ama yine de endişe ediyorum) ne yapmam gerekir. Namazlarını kaza mı etmem gerek?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-11-2021, Saat:08:48 PM, Düzenleyen: İakts98.
RE: Başörtü
Merhaba
Allah namazlarınızı kabul etsin inşAllah.

Namazda bir kadının tesettürü nasıl olmalıdır konusunda islam düşünürleri ve alimlerinin pek çok yorumu olmuştur.
Benim size kısaca verebileceğim cevap şudur;

Uzaktan bakıldığında örtünmesi gereken yerler belli olmuyorsa. Namaz caizdir.
Siz yinede tedbirinizi alın. İçiniz rahat olsun.
En iyisini Allah bilir.
Ya Hay!
17
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.