You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Başka dinden müminler

Başka dinden müminler

Yeni Üye
Başka dinden müminler
Şuara 215: "Müminlerden sana tabi olanlara kanatlarını ger"

Demek ki Allah'ı bizzat beyanından anlaşılıyor ki, kişi Hazret-i Muhammed'e tabi olmadan da "Müminlerden" olabilir?
O halde Mümin: Hangi dinden olursa olsun, bir yaratıcaya İnanan
Müslüman ise: İnandığına teslim olan demektir.

O halde Batılılara veya Çinlilere, Japonlara.. Kafir gavur demek doğru değildir. Dini bilmemezlikten söylenmiş sözlerdir.
Kafir: Hakkı örten demektir. Bilir ve örter. Müslümanım der. Bu gerçekleri örter, o da kafirdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-01-2017, Saat:03:32 PM, Düzenleyen: Hakikat Yolucsu.
Yönetici
RE: Başka dinden müminler
Yahu neden zorluyorsunuz anlamıyorum ki?
Neden saçmalayacak başka bir mesele aramıyorsunuz kendinize?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Im Not NormaL
Kardeş şaşırmış heralde Allah hidayet versin
La ilahe illallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Selam. Acaba Müslümanlar günümüzdeki seviyede olduğu kadar tarihte ayrılığa düşmüşler mi idi? Zaten ne ayrılığı olmuştur ki, Hakikate dair bir söz söylemiştir aşığın biri, gitmiştir kellesi. O da bir ayrılık değildir.

Demişsin ki dini bilmemezlikten söylenmiş sözlerdir. Tabi canım. Nerelerdeydin 1500 yıldır yahu sen gelmedin diye alimi, arifi, peygamberi(!) yanlış beyan buyurmuşlar. Benim aklım, benim düşüncem olmaz kardeşim, işte olmuyor!

Nickin ne hoş; hakikat yolcusu. O zaman bir Mürşid-i Kamil'e var da müşküllerin hallollsun. Yaşayan bir zat-ı muhterem bulunmakta mı bilemiyorum. Aslında yok diyecem de yahu ne haddime hem yaşayan birine teslim olmadım hem de dilim varmıyor söylemeye.

Zaten tüm veliler yaşıyor. İbn Arabi şuan ölü mü yani? Hadi oradan sensin ölü. Belki tasavvuf yolcusu olarak hala da bu surette özenerek katılmıştım bu kervana; öyle değil mi birileri dini yaşıyor, birileri kabuğunu kemiriyor. Peki sen kime özendin de böyle bir yolcu oldun!

Tavsiye mi; İbn Arabi, Mevlana, Geylani vs. ks. Hazretlerinin eserlerinden tetebbu etmek.
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.