You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Başın sağolsun” da ne demek?

General
Bir yakını vefat edenlere bunu deriz-diyoruz hep.. Alışkanlık mıdır, kültürümüzde mi var, her neyse artık bana hoş gelmiyor..Ben de çok kereler söylemişimdir evet kabul ediyorum ama düşünmeden..Şimdi söylemiyorum. Düşünün birisi can bildiğini ötelere uğurlamış acı içinde, gidiyoruz ona “başın sağolsun” diyoruz, alay eder gibi. Bencilce hem bu. Başın sağolsun, yani o gitti ama senin başın sağolsun, giden gitti kalan sağlar bizimdir gibi Olmuyor.. En güzeli; Allah rahmet eylesin, Allah size sabırlar versin, mekanı cennet olsun gibi dualarla teselli etmeli bir yakını vefat edeni..
Daha önce de "hayatını kaybetti" söylemini yazmıştım hatırlarsanız, hep aynı hikaye, alışkanlıklar devam ediyor ne yazık ki..

ayşe reşad
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
RE: Başın sağolsun” da ne demek?
çok haklısınız..
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu söz bakış açısına göre değişir tabi
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk kez ortaokulda müzik öğretmenimiz söylemişti.Daha önce bu cümleye hiç bu bakış açısıyla bakmamıştım.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bana da anlamsız geliyor .. belki şu anlamda olabilir ölenle ölünmez demek isteniyor...

en güzeli ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun dur
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben genellikle "inna lillahi ve inna ileyhi raciun" şanı yüce olan ALLAH'a hamdolsun! biz, o'ndan geldik ve yine o'na döneceğiz (bakara 156) diyorum ve ilave ediyorum RABBİM geride kalanlara sabır versin, RABBİM günahlarını affetsin diyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.