You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
bakara 219. ayet
Sana şaraptan ve kumardan soruyorlar. De ki: “O ikisinde de hem büyük günah hem de insanlar için (bazı) faydalar vardır. (Fakat) onların günahları, faydalarından daha büyüktür.” Ve sana (Allah için) neyi infâk edeceklerini (vereceklerini) soruyorlar. De ki: “Afv ettiklerinizi (vazgeçtiklerinizi, ihtiyaç fazlasını) (infâk edin).” Allah, âyetleri size işte böyle açıklıyor. Umulur ki böylece siz tefekkür edersiniz (bunlardaki hikmetleri düşünürsünüz).

şarabın neysede.. kumarın faydalarını merak ettim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: bakara 219. ayet
basit bir şeyi görememişsiniz sanırım, kumarda eğer kazanan taraftaysanız kazançtasınızdır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah diyor işte, bunlarda bir takım faydalar olabileceği gibi bunlardan daha büyük zararları vardır sizlere. İçkinin yasak edilişi bir anda olmamıştır, önce sarhoşken namaz olmayacağı, sonra içkinin zararları hakkında bilgilendirme ve en sonunda da tamamen yasaklama olmuştur. ayetlerin nüzul sırasından da bunu görebiliriz.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Ömer'in isteği üzerine inen ayet?"

yanlış bir yorumlama, Allah kullarının dilediğine göre şeriatını oluşturmaz yegane hüküm sahibi O'dur. Onun dışında içkinin tamamen yasaklanışı hakkında siz de bilgili imişsiniz gayet.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı: bu nasıl bır mantık boyle:Allahu Teala bılmıyormus da hz.omer hatırlarmıs gıbı.
bu sozunuz ınsanı kufre surukler.

yorumumu hadislere göre yaptım. şarap hakkında dua ediyor ve ayet iniyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
adı ustunde hadıstır rıvayet edılmıstlır.ayrıca yukarıda bahsı gecen hadıs degıl,hz.ömer boyle soyledı denıyor.
ayrıca bazı durumlar Allah ın takdırı ıle zuhur eder.demek kı ıckı konusu ıle en uygun zaman o anmıs kı bahsı gecen ayet o zaman ındırılmıstır.
hz.omer boyle soyledı de ayet ondan sonra nazıl oldu dıye bır durum yoktur.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bütün ayetlerin inmesine Allahu teala bir sebep yaratmıştır.
Yani Allahu teala haram edeceği için hz Ömer'e söyletmiştir.
Taha Yusufunda dediği gibi "hz.omer boyle soyledı de ayet ondan sonra nazıl oldu dıye bır durum yoktur."
Hz. Ömer olmasaydıda içkinin haram olmasına başka birşey vesile olurdu.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.