Önce bir örnek vereyim sonra soruyu sorayım. Mesela Ayşe annesine der ki: "Anne ben Pınar'lara gidiyorum." Ama Pınar'larda erkek arkadaşının beklediğini söylemez. Yalan söylememiştir Ayşe ama sözü gizlemiştir.
Taha süresinin 7. Ayetinde Allah der ki:
"Sen bu sözü açıkça söyleyeceksen (bil ki) şüphesiz O gizliyi ve en gizliyi bilir."
Ve sonraki ayetlerde Hz Musa'ya bir soru sorar: "Sağ elindeki ne Ya Musa"
Hz. Musa bir cevap verir ama bir şeyleri de söylemez, gizler. Gizlediği iki şey var Hz Musa'nın. Ben birinin cevabını vereceğim bugün. Bakalım siz bulabilecek misiniz neyi gizlediğini. Sürenin ilgili kısmını aşağıya yazıyorum. Hadi konuşturun zekanızı =))
Hani
1-TaHa
2-Kur'ân'ı sana zorluk olsun diye indirmedik.
3-Onu ancak huşusu olana bir hatırlatma olsun diye
4-Yeri ve yüksek gökleri yaratan tarafından bölüm bölüm indirilen.
5-Rahman arşa egemenliğini kurdu.
6-Göklerdekiler, yerdekiler, bunların aralarındakiler ve yerin dibindekilerin hepsi Onundur.
7-Sen bu sözü açıkça söyleyeceksen (bil ki) şüphesiz O gizliyi ve en gizliyi bilir.
8-(O), Allah'tır, başka tanrı yok, ancak O var. En güzel isimler onundur.
9-Musa'nın kıssası sana geldi mi?
10-O, bir zamanlar bir ateş gördü ve ailesine "Durun, ben bir ışık gördüm. Belki size (ateşin olduğu yerden) kor bir ateş getiririm veya ateşin yanında bir rehber bulurum" dedi.
11-12- Oraya geldiğinde kendisine şöyle seslenildi: "Ey Musa! Haberin olsun Ben, evet Ben senin Rabbinim. Hemen ayakkabılarını çıkar çünkü sen kutsal vadi Tuvâ'dasın."
13-"Ben seni seçtim, şimdi vahiy edilecek olanı dinle."
14-"Şüphesiz ben Allah'ım. Benden başka ilah yoktur. Onun için Bana ibadet et, Beni hatırlamak için namaz kıl."
15-Çünkü kıyamet vakti elbette gelecektir, her nefis yaptığının karşılığını görsün diye, Ben onu gizliyorum."
16-"Ona inanmayan, arzusuna uyan kimse, seni ondan alıkoymasın, sonra helak olursun."
17-"Ey Musa! Şu sağ elindeki ne?"
18-"O benim asamdır. Ona dayanırım, onunla davarlarıma yaprak silkelerim. Benim için, onda başka faydalar da var" dedi.
19-"Ey Musa, onu (yere) bırak!" dedi
20- Bıraktı, bir de ne görsün, o, bir yılan olmuş koşuyor.
21-"Tut onu, korkma! Biz, onu ilk şekline dönüştüreceğiz" dedi.
22-"Diğer bir mucize olarak elini koynuna sok, lekesiz bir şekilde bembeyaz çıksın."
23-"Sana en büyük mucizelerimizden bazılarını gösterelim."
(Elmalılı Hamdi M. Yazır'ın Mealinden)
Bu arada 15. ayet de muhteşem değil mi? Sanki Allah diyor ki "Ben senin gizlediklerini biliyorum. Ama sen benim gizlediğimi bilemezsin."