You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bahtım kapalı ne istesem ne yapsam olmuyor

Acemi Üye
Selamun Aleyküm bi kaç senedir ne yapmak istesem olmuyor polis olmak istedim olmadı askerliği istedim olmadı ailemle dahi aram bozuldu ne yapsam başaramayacağımı hissetmeye başladım lise bitti ve açıkta kaldım is bakıyorum tam olacakken etten puften sebeplerle olmuyor bana bi yol gösterin depresyona girdim giricem bu olanlar çok zoruma gidiyor isyan etmek istemiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Bahtım kapalı ne istesem ne yapsam olmuyor
İmtihan dünyası gülmeye eğlenmeye gelmedik,Nerdeyse yolu yarılamış vaziyetteyiz ne kadarlık ömür kaldı bilinmez, boşver takılma dünyaya, ötesini düşün,Firavunun hiç başı ağrımamış bana dua etmesin diye Rabbim,hep huzur vermiş,Yakarabildigin kadar Rabbine yalvar yakar herşeyi ondan iste,Ama Rabbimin de senden istediklerini unutma,hiçbir şey düşünme, gece derslerini güzelce yap, yani bir seher vakti programın olsun,5 vakit namazını düzgünce eda et,
Kuranı Kerim oku, Rabbim kalbine huzur verecektir,Ala kulli hal,Verdiğine, hakkımda takdir ettiğine razıyım de, ibadetlerini düzgün yap, kalbin huzur bulacaktır,Sen Rabbimin istediklerini tam yap,Rabbim sana huzuru verecektir,Kafana taktiklarina inan gülüp gecersin iman gücüyle,engelin yok nefsin sana galip geliyor,Bol bol Kuranı Kerim oku,dünyayı boşver,kalpler ancak Allahı anmakla huzur bulur unutma! Tabi tüm bunları önce kendime söylüyorum..Rabbimiz bize irade vermiş,sen Rabbime tutunacaksin, Rabbime ulaşma yollarına bakacaksın..imtihanı seçme hürriyetimiz yok, senden buda istemmiyor zaten.."istikametini bozma, yol tuzak dolu ama sen istikametini bozmayacaksın" deniyor İnsanoğluna..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
evrime göre büyük balik küçük baliği hamm yapar.dogal seleksiyon/secilim sonucu ortama uyan guclu olan hayatta kalır ayıklanir. böylece yaşama fırsatı bulup nesillerini devam ettirebilirler/üreme şansı yakalarlar.tabi insan hayvandan çok daha kompleksif bir canlı olduğu için aynı şeyi insan üzerinde düşünmek zorlaşıyor. zayıf-ciliz bir insan aklını kullanıp çalışırsa kendinden fiziksel olarak güçlü olanları eleyebiliyor.tabitta bir acımasızlık var.yasamak için.sende tabiat içinde yaşadığın için bu acımasız düzenin içindesin.bu düzenin bir parçasısın.evrimin nefesi ensende.acirsan acınacak hale düşersin evrimin çarkında.dinler ise merhamet etmeyene merhamet edilmez der.ikisi çelişiyor.iyiliginin karşılığını kuldan alamasan bile tanrı vereceğini zayi etmeyeceğini söylemiyor mu?evrim de zayıflara yer yoktur.yaradilis ise bunun tam tersini söyler miskinlik düşkünlüğü yolda kalmışlara yardım edilmesini.bunun imtihan olduğunu...dinin öğretisi doğaya ters dursada inanıyorsan isyan etmeyeceksin.kimbilir belki doğada ki bu evrim olarak görünen belki bir aldatmacadir.canlilarda ki bencil nefsani davranislardir.icgudusel.evrim sonuçta bir teori.bir inanç.bir tez.akillari kurcalayan.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bi kaç aydır 5 vakit namaz kiliyorum dua ediyorum elimden geldiğince kuran okuyorum, artık isyan değil şükür ediyorum bi gün öleceğim dünya için bundan sonra artık üzülmüyorum ALLAH Razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Rabbim bir kapıyı kapar bir kapıyı açar.Vakti zamanı vardır..Sabır..Ailen ile güzelce konuş..bu senin elinde olan birşey gibi görünsede ..Rabbimin bir vakti zamanı vardır..ama önüne açılan kapılar da sabırsız olma...kötü gibi gördüğün bir iş hayırlı olabilir..denemeden vazgeçme...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yapabilirsen küçük işlerle başla simit satmak felan gibi başlangıç güzeldir devamı gelir dualarla bir şeylere başlamanı tavsiye ederim yapabileceğin ne varsa helal yoldan küçük de olsa başla.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.