You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Babamın yaptığım hatalar yüzünden bana haddinden fazla bağırmasınin dinen doğrum

Babamın yaptığım hatalar yüzünden bana haddinden fazla bağırmasınin dinen doğrum

Acemi Üye
Öncelikle selamun aleykum arkadaşlar.Adım ensar.Konuya geçem.Sürekli yaptığım hatalar yüzünden babam beni azarlıyor bana bağırıyor çağırıyor.Hatta bazı zamanlar dövüyor.Babam namazında niyazında birisi.Her vakit camii de namaz kılar.Sonra eve gelir ve niye camiiye gelmedin diye beni azarlar ağıza alınmıyacak hakaretlerde bulunur.Sonra sakin olduğu zamanlar derim bana ni bağırıyosun diye o da derki dinde baba çocuğu hata yaptığında ona bağırması gerekir diyor.Ben de hep sabretmeye çalışıyorum.Bir seferinde babam beni okula öğrenci belgesi çıkarmaya göndermişti bana da okulda bekle dedi fakat annem bekleme dediği için bende beklemedim.Sonra okula gelmiş beni arıyomuş telefinla benim telefon sessizde olduğu için duymadım.Sonra eve geldim babam evden aradı işte telefon da o kadar kötü bağırdı ki ben korkudan yere yığîlıcaktım.Dedi işte gerizekalı sana okulda bekle dedim seni geberticem seni öldürcem o telefonu parçalıycam falan dedi çabuk belgeyi getir dedi bana.Ben de getirdim.Sonra yine aynı şekilde dışarda da azarladı.Nerdeyse vuracaktı millet zor ayırdı babamı benden.Ağlayarak eve gittim.Beni evde annem teselli etti canım anneciğim bana hiç kıyamaz benle birlikte kendisi de ağlayıraverdi Rolleyes .Neyse arkadaşlar hep sabrettim sabrettim artık sabredemiycem.Sizce napmalıyım içimden hep bir ses geliyor diyor ki boşver babanı sen de ona karşı cık diyor.acaba bu ses vesvese veren şeytanın sesi midir?Dinen babamın bana bağırması gerçekten doğru mudur ? Lütfen cevaplayınarkadaşlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Babamın yaptığım hatalar yüzünden bana haddinden fazla bağırmasınin dinen doğrum
Babanın lafını dinle.

Başka söyleyecek bir şeyim yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Babamın yaptığım hatalar yüzünden bana haddinden fazla bağırmasınin dinen doğrum
Babanız işi fazla büyütmüş evet dinen dayak bağırma vs. var fakat bu kadar da saçma nedenlerden dolayı değil. Babanızı karşınıza alın ve uygun dille konuşmaya çalışın olmuyorsa sabredin yapacak başka bir şey yok karşı çıkarsanız daha büyük sorunlara neden olursunuz ki zaten büyük bir günah olur yapacağınız bu davranış.. Yaşınız küçük anladığım kadarıyla biraz büyüyünce size karşı davranışları değişecektir olgun olmaya çalışın. Sabredin kardeşim.
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
benim babam da sag olsaydı da beni her gün dövseydi...

kıymetini bil arkadaşım iş işten geçerse bir daha bulamazsın
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Babanın yaptığı yanlış tabii ama ona karşı çıkman doğru olmaz. Allah' a dua et kardeşim. Sabırlı ol. Baban seni dövüyor, sana kızıyor ama seni seviyor sonuçta. Şu an yanında olmasa üzülmez misin?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
babamı trafik kazasında kaybbettim...çok kötü babasızlık bilesiniz...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Babanla direk konuşabiliyorsan eğer hemen konuş. Basit hatalardan dolayı bunu yapması caiz değil. Bunun İslama uygun olduğu konusunda ısrar ederse o zaman beraber araştıralım de. Mesela gittiği caminin imamına gidip beraber konuşun.

Eğer babanla aranda mesafe varsa annene söyle o konuşsun, yada başka bir akraban konuşsun.

Bu da olmazsa cami imamına söyle babanın olduğu yerde bir şekilde bu mevzuyu açarak konuyu gündeme getirsin. Yani direk olmuyorsa dolaylı olarak konudan bahsetsin.

Bu şekilde babana bu tavrının İslam'a aykırı olduğunu ve İslamın bu konuya olan bakış açısının ne olduğunu en doğru bir şekilde anlamasını sağlayabilirsin.

Son olarak şunu söylemek isterim. Benim de 13 ve 15 yaşlarında iki oğlum var ve bazen nasıl oluyorsa oluyor onların iyiliği için diye düşündüğüm şeyi yaparken aşırıya kaçıp kırabiliyorum. Yani istemeden, onların iyiliği için diye düşünürken istemeden olabiliyor. Bence senin baban da seni kesinlikle seviyor ve iyiliğini istiyor. Yönteminin yanlış olması babanla arandaki sevgiyi eksiltmesin ve babana karşı olan güvenin asla eksilmesin.

Baban doğru olduğunu bildiği şeyi yapıyor, onun için kendine göre doğru olanı yapıyor. Kendince haklı yani.

Sen şimdi ergenlik dönemine yeni girdin ve şu anda dünyaya farklı bir gözle bakıyorsun. Bunun da etkisi olabilir. Ergemnlik dönemi ve duygu düşünce değişimi ile ilgili kitap al oku. Önce kendini tanı ondan sonra zaten babanıda tanırsın.

Allah yardımcın olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.