You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
baba hakkı
Merhaba, konuyu uzatmadan soruyu sorucam. Şimdi ben öyle özel günlerde kendimi kaybedicek kadar değil ama içki içiyorum. Bunu babam öğrenmiş ve tekrar içersen sana hakkımı helal etmem diyor. Ama ben öyle sıklıkla içmiyorum içki zaten ayda yılda bir. Ben gelecek hayatımda nefsime sahip çıkamayıp içersem ne olur?? bu helallik konusunun her hangi kriterleri var mı . veya bi çıkışı var mı ? beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. önemli bir mesela bu benim için.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: baba hakkı
Baba açık ve net.
Icme hakkin helal etsin.
Lami cimi yok.
Uyma nefsine icme.
Ayda yılda 1 iciyorsan cok zor olmasa gerek.

Tam 1 icici olsan dersin ki
Babacim ben tiryakiyim
Bana yardim et su meretten kurtulayim.
Yilda 1 olay icin
Su fani dunya
Babaciginin hakkindan
Daha onemli olmasa gerek

Bak cok super nasihat verdim
Bence küpe olarak takmalisin.

Caizdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Çoğu sarhoş eden tüm maddelerin azı da haramdır. Arada bir yada sıklıkla içmeniz durumu değiştirmez her tükettiğinizde haram işlemiş olursunuz. Ayrıca ana babanın hakkını helal etmemesi Allah (c.c) korusun son nefeste imansızlığa bile sebep olabilir, bu bakımdan içki içmeyi bırakmanız gerekli olup ana ve babanınızın haklarına da çok dikkat etmelisiniz.

Allah’ın rızasını kazanmak, anne-babasının rızasını kazanmakla olur. Allah’ın gazaba gelmesi ise ana-babanın öfkelenmesine bağlıdır. (Hâkim, Taberânî)

“Allah üç kişiye cenneti haram kıldı. Onlar; içki tiryakisi, anne-babaya karşı gelen ve evinde zina yapıldığını görüp de aldırmayan erkektir.” (Buhârî, Müslim, Tirmizî)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Hakkını helal etmesi için sizden kötü birşey yapmanızı istese orada dur babanı dinleme derim ama babanın çok sağlam bir dayanağı var kardeşim ; Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi? (Maide, 5/90,91)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.