You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

AZRAiliN EN COK SEViNDiGi VE EN COK ÜZÜLDÜGÜ OLAYLAR

Kıdemli Üye
Allahu teala ruhlari bedenden almakla vazifelendirdigi ölüm melegi Hz. Azraile sormus:

-Ey Azrail! Bunca zamandir kullarimin, canlarini aliyorsun. Ruhlari bedenden alma zamaninda en cok kime merhamet duydun? En fazla kime öfkelendin?

-Ya Rabbi! Herseyi sen bilirsin. Bir defasinda deniz üzerinde firtinaya tutulan bir geminin suya dökülen bireylerinin ruhunu almistim. Fakat bu sirada kucaginda kücük yavrusuyla bir tahta parcasina tutunmus, suya bir dalip bir cikan anneninde ruhunu kabzedip, kücük yavrusunu sag salim biraktigim zaman, su yüzünde annesiz kalan bu yavrucuga cok acimistim. Onun acikli hali, beni uzun zaman üzmüstü.

Allahu teala tekrar sormus:
-Ey Azrail! Bu en cok aci duydugun bir olaydir. Birde en cok sevinc duydugun bir olayi anlatir misin? Kimin ruhunu sevinerek aldin?

Azrail bu soruya da söyle cevap vermis:
-Filan yerde zalim bir hükümdar vardi; etrafini kasip kavuruyor, hakli inim inim inletiyordu. Iste bu zalimin ruhunu almam icin emir geldiginde ona dogru giderken derinden bir nese duydum. O zalimin canini alirken duydugum sevinc kadar, hicbir vakit sevinc duymadim.

Nice sirlar ve hikmetler sahibi Allahu teala bu defa, Azraile söyle bi soru sormus:

-Ya Azrail! O canini alirken sevinc duydugun zalim kimdi biliyormusun?

-Sen bilirsin Ya Rabbi!

-iste ruhunu alirken büyük sevinc duydugun o zalim, vaktiyle bir tahta üzerine biraktiginda büyük üzüntü duydugun o cocuktu.

Insana dis görünüsü üzücü gelen bazi olaylar vardir ki, icinde nice hayirlar gizlidir. Bazen de distan iyi gibi görünen hadiselerde de umulmadik seyler saklidir..
[Resim: allahmuhammedduais5.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: AZRAiliN EN COK SEViNDiGi VE EN COK ÜZÜLDÜGÜ OLAYLAR
Nice sirlar ve hikmetler Allah tealanın yanındadır.kimse halinin ne olacağını bilemez.hayır gördüklerimizde belki şerli olaylar vardır.şer gördüklerimizde bizim için hayırlıdır.kimse ne olacağını bilemez . En hayırlısını bilen tek kudret sahibi Allah cc dur.
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
ALLAH(C.C) razı olsun kardeş emeğine sağlık
Degerli mimoza Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
her gün yeni bir sınav her sınav yeni bir başlangıç olabilir.. mükemmel bir paylaşım Allah razı olsun
Yarın için garantin var mı
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.