You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Azrail'in En Çok Sevindiği ve Üzüldüğü An

blu3x
Cenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama;-
-"Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu?diye sordu.O:
-" Ya Rabbi herşey Sana malum...Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesinin ruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnın üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:
-"Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde AzrailAleyhisselam)
-Evet Ya Rab! Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.işte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):
-"Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:
-"Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu
"Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!...!
Agız'dan Çıkan Söz Kulak'a Kadar Kalp'den Çıkan Söz Kalp'e Kadar Gider...
İrşad Ormaktır Muradimiz...Makam Şan Şöhret deil amacımız
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.