Ha ben gülüyorum çünkü bu zihniyetin savunucuları kendilerine güldürüyorlar.Bid'at neyse ona uyarlar.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Azrail'i Geri Çeviren Şeyh (!)
Azrail'i Geri Çeviren Şeyh (!)
Ha ben gülüyorum çünkü bu zihniyetin savunucuları kendilerine güldürüyorlar.Bid'at neyse ona uyarlar.
insanın tarikatı olmak zorunda değil.. tarikat zaten farz birşey değil..
senin "sapık zihniyetli" dediğin insanların bugün samimiyeti, ihlası, ortada.. senin söyliceklerin çokta önemli değil yani..
benim kavrayamadığım bugün ilmiyle biyerlere gelmş insanlara kalkıp nasıl "ALLAH hidayet versin" "ALLAH doğru yola ulaştırsın" yok " sapık zihniyet" vss ... bunları nasıl söyliyebildiğiniz...
imanda bir problem varsa yapılan hayırlı amelin bir faydası yoktur,ve yine aynı şekilde iman sebebiyle hiç amel edilmiyorsa bunun da faydası yoktur.
tevhid ve sünnet yolu,doğru yol delillerle apaçık belli.ve bu yola ters olan yol da yanlış olur baştaki doğru tanımından dolayı.tarikatlarda işlenen bir sürü şirk var gözün önünde,Allahu alem bilmediğimiz ne pislikler var.tarikat yolundan tövbe etmiş kişilerden duyduğumuz şeyler mide bulandırıcı.
ilim ne kadar olursa olsun,şeytan da alimdi bel'am da alimdi.tevhid akidesini savunan biri olarak ben kendime ne alimlik,ne muallimlik yakıştırabilecek biri dğeilim.cehaletten kurtulmaya uğraşan bir talebeden fazlası değilim ama elhamdülillah muvahhidim.
cübbeli ahmed in fıkıh bilgisi vardır,benden iyidir.Allah bilir,ancak akidesindeki onca sapıklık,uydurma hadisleri kaynak araştırmadan işine geldiği sürece kabul etme gibi şeyler bu adamdaydı.keza bunun gibi bir sürü sapkın inançlarının videoları da internette mevcut,hapisten çıkmak için YALNIZ ALLAH'A DUA EDECEĞİNE,mahmut efendi'den medet bekleyen de budur.
doğru cübbeliden de gelse,ateistten de gelse,aşırı tekfirci neo-haricilerden de gelse doğrudur.yanlış ise İMAM-I AZAMLAR,İMAM ŞAFİİ LER,İMAM AHMED,İMAM MALİK'ler(Allah onlara rahmet eylesin)den gelse de yanlıştır.
sizin yaptığınız çok yanlış, tarikat ehli olanlara bu şekil bakmanızı kast ediyorum..
peygamberimiz "alimler peygamberlerin varisleridir" buyurmamışmı..
ayrıca cübbeli ahmet hocanın uydurma hadis söylediğinide nerden çıkardın.... gayet kaynak gösterek söylüyo bütün hadisleri...
çokmu dinliyorsun kendisini ..
tarikat konusunda söylediği hadislerin çoğu zayıf ve uydurma şeyler.yani itikaden çeliştiğimiz şeyler hakkında cübbelinin getirdiği deliller kendileriyle amel edilmeyecek deliller,ve de yanlış teviller.
alimler peygamberlerin varisidir hadisini zayıf diye hatırlıyorum,sahih de olabilir.fakat yine de bu yanlış inançların,görüşlerin aklanmasına bahane değildir.ilimsizce hakaret etmek var,bir de ilmen o kişinin yanlış olduğunu söylemek var.biz 2. sini yapmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince,ilkini yapınca iş cedele dönüyor.gerçi 2. sini yapınca da cedele dönüşüyor genelde,fakat bu karşı tarafın ilmi tartışmayı sürdürmemesi sebebiyle oluyor.
kendin "talebeyim" diyorsun.. talebe olduğun halde karşındaki için "bu batıldır, bu şirktir" diyorsun yüzdeyüz eminmisin peki.. değilsin bence..
bir soru: kuranda tarikat geçmiyor, tarikatlı olmak farz değil yani.. eyvallah.. peki kuranda tarikata sakın girmeyin geçiyormu..???
cübbeli ahmet islam iddiasında olan,fakat şirk ve hurafelerin dolduğu kıssalarla etrafındaki cemaati kandıran bir adamdır.küfür tek millettir,bir ateistten daha fazla zarar verdiği bile olmuştur dine.
soruna geleceksek,insanlara iman etmeleri emrediliyor.islamda hareket metodu olaraksa davet-hicret-cihad yöntemi Rasulullah(sav)'ın yöntemidir.tarikat ismine sahip bir birlik-hareket tevhide,sünnete,bu metoda ters değil aksine bu metodun yolunda ilerliyorsa zaten o tarikat doğru yoldadır.ama tarikat deyince ben hiç öyle bir şey görmedim,gören de yok.tarikata giren herkese aynı şeyleri söyleyebilecek değiliz,zira herkesin o saçmalıklara inandığını-inanmadığını bilmiyorum.ama anlatılan şirkleri kabul etmiş ise o kişiye bakışım da aynı olacaktır,olması gerektiği gibi.
"cübbeli ahmet islam iddiasında olan,fakat şirk ve hurafelerin dolduğu kıssalarla etrafındaki cemaati kandıran bir adamdır.küfür tek millettir,bir ateistten daha fazla zarar verdiği bile olmuştur dine."
bu söylediğinde çok büyük bir iftira..
nasıl bir kavimsiniz anlamadım gtti...anlamam gereken birşeyde yok gerçi..
allah ehli sünnetten, doğru yoldan ayırmasın..
selametleee...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi