You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Ayeti buL Getir
Esselamu aleykum
Bu bölümde Ayeti bul getir diyeceğiz.Kendimizden sonraki kardeşten 5 ayet isteyeceğiz.Herkes ayeti yazdıktan sonra kendinden sonraki kardeşten bir başka sureden 5 ayet isteyecek.
İlk ben istiyorum.
Rahman...1.2.3.4.5.

[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
RE: Ayeti buL Getir
1. RAHMÂN,

2. Bu Kur'an'ı [insana] öğretti.

3. O, insanı yarattı:

4. ona açık ve berrak şekilde düşünmeyi ve konuşmayı öğretti. (1)

1 - Beyân terimi -"bir şeyin [zihinsel olarak] açıklanma ve tanımlanma araçları"nı gösterir (Râğıb)- hem düşünme hem de konuşma için geçerlidir; çünkü, bir şeyi veya bir düşünceyi anlaşılır kılma ve başka şeylerden veya düşüncelerden kavramsal olarak farklı kılma melekesi ile bu vukufiyeti konuşma ya da yazma dilinde ifade etme gücünü kapsar (Tâcu'l-‘Arûs): bu nedenle yukarıdaki bağlamda, insanın sahip kılındığı (bkz. 2:31 ve ilgili not 23) "bütün isimlerin bilgisi"ni (yani kavramsal düşünme yetisini) çağrıştıran "açık ve anlaşılır/berrak şekilde düşünme ve konuşma" olarak çevrilmiştir.

5. Güneş ve ay [O'nun buyruğu doğrultusunda] kendileri için belirlenen yörüngelerde (2) akarlar;

2 - Lafzen, "belli bir hesaba göre".

6. yıldızlar ve ağaçlar [O'nun önünde] yere kapanırlar.

7. Ve O, gökleri yükseltti ve [her şey için] bir ölçü koydu (3)

3 - Genellikle "terazi"yi gösteren mîzân ismi, burada, kelimenin hem somut hem de soyut anlamıyla herhangi bir araçla ölçme veya "ölçü" genel içeriğine (Zemahşerî) sahiptir. (Karş. mîzân teriminin 42:17 ve 57:25'deki temsîlî kullanımı.)

8. ki [siz, ey insanlar,] asla [doğruluk ve haklılık] ölçüsünden şaşmayasınız:

9. öyleyse [yaptıklarınızı] adaletle tartın ve ölçüyü eksik tutmayın!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
saolasın allah razı olsun ablası ama şimdi sen bir sureden 5 ayet istiyosungülücük diger arkadaş bulup getiriyor

Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
ha tamam :D
bu arada muhammed esedin mealiydi..
ben de duha suresi 1,2,3,4,5 rica edeyim :D
meal getiren arkadaş kime ait olduğunu da söylesin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sizin rahatsız olmadıgınız şey mi var orhan bey...oyun konusu değil birlikte ayet ögrenmek amac...ama dogru ya sizinle fikirlerimiz o kadarrr farklı ki...neyse...selametLe

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeşim biz orhan beyle hiç anlaşamoyoruz zaten...o yüzden konuya devam edelim beyefendi çooook başka pencereden bakıyor olaylara...biz ayetlerin meallerini ögrenme amacı ile konuyu açtık devam ediyoruz da kim ne düşünürse düşünsün önemsiz...

Bunu ilk beğenen sen ol.
bana da çok anlamsiz geldi bu konu...amac nedi?r bize kazandirdiklari nedir? bu konunun, birisi cikip dese ki getirdiginiz ayetin hangisini yaşiyorsunuz uyguluyorsunuz,eger uygulamiyorsaniz bulup getirmenin anlami nedir. ayrica gercekten okumak bulmak isteyen acar okur,okumak isteyeninde burda okumaz zaten,tabi bu benim fikrim özgürce söyledim,isteyende özgürce devam edebilir,inşallah kirmadim eleştirimde.eleştiri mahiyetinde de emege saygim var tşkler ilahi aşk. en azindan igrenc oyunlardan degil gülücük
Bir İhtimal Daha Var...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.