ben tecvidlere çalışırken, ve kuran okurken hocaları dinliyorum. ve fark ettim ki bazı hocalar ayet sonlarında direk geçiyorar yani durak olmasına rağmen. Bu bir tecvid midir? yardımcı olurmusunuz.. internette aradım ama cevap bulamadım..
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Ayet sonlarında geçilir mi?
Ayet sonlarında geçilir mi?
ben tecvidlere çalışırken, ve kuran okurken hocaları dinliyorum. ve fark ettim ki bazı hocalar ayet sonlarında direk geçiyorar yani durak olmasına rağmen. Bu bir tecvid midir? yardımcı olurmusunuz.. internette aradım ama cevap bulamadım..
Ayet sonlarında durmak şart değildir.
Durmak için durak harf işaretlerine bakılır.
Mim ve Tı durak harflerinde mutlaka durmak gerekir, diğer durak işaretlerinin bir kısmında durulabilir bir kısmında ise durmamak daha iyidir.
Mesela Lamelif işareti durma demektir. Ancak durak işaretleri ile birlikte gelmişse yada ayet sonunda ise durulabilir.
Tecvite yalnız değil de bir bilen ile birlikte çalışırsan daha verimli olur.
Cami imamlarına git, rica da bulun öğrenmek istediğini söyle. Yardım eden birini bulursan daha iyi olur.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Yalnız kardeşimiz pek haksız da değil. Malesef bazı hocalar daha güzel okuyacağım, daha çok süsleyeceğim diye bu kuralları alt üst etmekte beis görmüyorlar. Niçin böyle yapıyorsunuz dediğimizde cevapları da hazır; Kur'an 9 kıraat üzerinde okunabilir.
Sorsan 9 kıraatı bildiği yoktur. Veya bir bölümünü 3. bir başka bölümü 5. kıraat olur mu? Elimizde mevcut musaf tertibi var. Buna uyun, sade okuyun ne güzel. kimse de size niye böyle okudun diye sormasın.
Allah affetsin ama "nefislerinin hevasına uyup, ne güzel okuyor desinler diye" pozisyonuna düşerlerse vay hallerine...
Allah'a emanetsiniz
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi