You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

AY YARILIR MI .. ??

Forumcu
AY YARILIR MI .. ??
İSLAM VE MÜSBET İLİMLER

Sevgili Arkadaşlar, Bu yazımda sizlere İSLAM ile MÜSBET İLİMLER ilişkileri konusunda bazı düşüncelerimi iletmek istiyorum...
Bir yazımda.

İSLAM AKIL VE MANTIK DİNİDİR demiştim.
İSLAMDA AKIL,MANTIK ve İZ'AN DIŞI HİÇBİR ŞEY YOKTUR ve OLAMAZ.
Eğer söylenilen yazılan bir konu,fikir,düşünce, veya hüküm AKLA, MANTIĞA ,İZ'ANA ve hatta TABİATA ve de MÜSBET İLİMLERE aykırı ise İSLAM DİNİ DIŞINDADIR.

Neden...??

Tabiatı, Tabiat kanunlarını, evreni evren kurallarını, ve de insanların keşfettiği tüm müsbet ilimlerdeki kanun ve kuralları yaratan Yüce ALLAHTIR...

Yüce allahın daha insanları bile yaratmadan önce yarattığı kendi tabiat kanunlarına AYKIRI vahyler gönderebileceğini düşünmek . Bir gözlemim var, genelde din adamlarımız, İHL liler de dahil müsbet ilimleri ihmal ediyorlar, müsbet ilimler uzak duruyorlar...
Evet, binyıl öncesinin din adamlarında bu çok normal çünkü müsbet ilimler o tarihlerde YOK denecek düzeydeydi. Ancak bu gün müsbet ilimlerin zamanın gelişimi içindeki müthiş gelişimine günümüzün din adamlarının da ayak uydurması,bu konuya eğilmeleri ,ve bu konuya çok önem vermeleri gerekmektedir. Bin yıl öncesinin din adamlarının müsbet ilim bilgileri olmaması nedeniyle ,bir çok yorumlarında hatalar yaptıkları,bu hataların kaçınılmaz olduğunun farkına varmalıyız.
Dinimizdeki bu tür yanlış ve hatalı yorumlar günümüzün din adamları tarafından düzeltilmelidir.
Eğer günümüzün din adamları eski yorumları aynen alır, onları sorgusuz sualsiz bu güne getirmeye çalışırlarsa çok yanlış yaparlar.
Günümüzün din adamları ve de özellikle İHL liler ,belli bir seviyede müsbet ilimlerin içinde ve bilgi sahibidirler.Tüm İslam toplumu onlardan dinimizin bu günün müsbet ilimler ışığında yeni yorumlarını beklemekte olacaktır.

Bu düşüncelerimden hemen yok islamda reform, yok kur'anda değişiklikler gibi saçma anlamlar çıkarmayalım.Kur'anda kainatla,gökle yıldızlarla, insanın meni ve yumurtadan nasıl yaratıldığı ile
yani MÜSBET İLİMLER le ilgili yüzlerce ayetler var. Bunları günümüzün müsbet ilimler bilgileri ile yorumladığınızda karşınıza buğünün islamı çıkacaktır.

İSLAMİYET MÜSBET İLİMLERİN İÇİNDEDİR.
İSALMİYETİ MÜSBET İLİMLER DIŞINDA ARARSANIZ BULAMAZSINIZ.....
İSLAMİYETİN İÇİNDE MÜSBET İLİMLER VARDIR....

Sitemizde bazı görüşler okuyorum:
İslam dini NAKİLDİR. 12. asır islam alimlerinin yorumlarını,fikirlerini ,hükümlerin öğreneceksiniz,
onları NAKİL edip uyacaksınız. Kimsenin aklı onlarınkinden daha iyi olamaz. Siz bugün kendi aklınızla Kur'anı anlayamaz,yorumlayamazsınız...Bununla ilgili hadisler filan.....

Sevgil İHL liler eğer bunlara inanır ve de öyle yaparsanız size söylenecek tek söz vardır:
HOŞ GELDİN 12. ASIR ADAMI......!!!!

Sizlere AZİZ KUR'ANDAKİ bir ayeti ,hiçbir kaynağa müracaat etmeden,tamamen kendi düşüncem olan bir yorumu sunarak tamamlayayım:

54-KAMER:
1 - Kıyamet saati yaklaştı, Ay yarıldı.

Ay yarılabilir mi ? Nasıl yarılır ?
Evet ay yarılabilir.. Eğer yeterli büyüklükte bir meteor gelip ay'a çarparsa
ay yarılabilir ,iki parçaya ayrılabilir...
Sonra ne olur..?
Ay iki parçaya ayrılırsa, Kütlesi yarıya düşer ve bu parçalar üzerinde
dünyanın çekim gücü artar. Bu durumda ayın parçası süratle dünyaya doğru hareket edip dünyaya çarpar.
Ayın yarısı büyüklüğünde bir kütlenin dünyaya çarpması neticesinde dünya kabuğu kırılır ve dünya merkezindeki sıvı mağma uazaya yayılır...
Dünya yok olur...

KIYAMET SAATİ YAKLAŞTI........

Hepinize selam ve dua ile...
Not: GÖRÜŞ VE ELEŞTİRİLERİNİZ....?????
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: AY YARILIR MI .. ??
Sevgili kardeş YENİÇAĞ,

Önce yazıma yaptığınız ELEŞTİRİLER için ÇOK teşekkür ederim..
Sonra eleştrilerinizi seviyeli bir dille yapmış olduğunuz için bir daha teşekkür ederim...
Sevgili kardeşim yukarıdaki yazı benim şahsi fikir ve düşüncelerimdir
şüphesizki doğru yanları olabileceği gibi yanlış,hatalı,kusurlu ve eksik yönleri de olabilir..Fikir ve görüşlerin KUSUR VE EKSİKLERİ ancak eleştriler sayesinde giderilebilir...Eleştirilerinizin ŞÜPHESİZ HAKLI yönleri vardır ve olacaktır..

Şimdi eleştrilerinize açıklık getirmeye çalışayım...

Alıntı:Evet Kuranda bilimle celişmeyen cok yön var,bilimle ispatlanan mevzular mevcuttur.Ama bilim ne hangi bilim ?
Alıntı:Yazımda bahsettiğim MÜSBET İLİMLERDİR, isimlerini yazıya açıklık getirmesi açısından belirteyim: Matematik,fizik,kimya ,biyoloji ,astronomi,
tıp, sosyoloji,psikoloji,mantık ve felsefe....

[quote]Bilim kuralları degısıyorsa kuran mı bılımle celısmıyor ,bilim mi kuranla? veya kuralları DEGİŞEN bir seyle Kuranın karsılastırma ıhtıyacı neden? Bu sorular mevzu uzerinde dıkkatımı cekmektedır...

Tüm ilimlerin kuralları asırlar boyu zamanla gelişerek değişmektedir.
Bu nedenle kur'an yorumlarının da gelişen bu ilimlerin bilgileri ışığında
geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yazımda müsbet ilimlerle kur'anı karşılaştırma gibi bir fikir veya eylem kesinlikle yok.Kur'an yazılıdır,sabittir,bildiğiniz gibi tek harfi dahi değişmemiştir,geğiştirilemez. Yazımızın konusu Bizatihi kur'anın kendisi değil YORUMLARIDIR. Kur'anın değişmesinden değil YORUMLARININ DEĞİŞİMİNDEN,GELİŞİMİNDEN BAHSEDİYORUM...

Alıntı:mesela Genetik bilminde bazı bilim adamları -suan Bilmin, arastırmanın merkezı olan avrupaDA DAHİL - insanların atasıyla ,sempanzelerin atasının aynı oldugunda ısrarcılar oysa bu kurana aykırıdırve bu bilimdir. Bu görüşün bilimsel olarak dogru veya yanlıs oldugu tartısılmaktadır ..yani kesinlik yok..
[quote]

Buradaki görüşlerinizde TAMAMEN haklısınız...Darwin teorisi ki bir teoridir
doru ve yanlışlığı tartışılmaktadır,ayrıca Kur'anın söledikleri ile de
uyuşup uyuşmadığı tartışılmaktadır...mesele bu işte...
TARTIŞMALIYIZ, KONUŞMALIYIZ...YENİ İLİMLER IŞIĞINDA YENİ ŞEYLER SÖYLEMELİYİZ. 11-12. asırdaki din adamlarının söyledikleri, Kur'an gibidir.. onları NAKLEDELİM,onlar sabittir demeyelim...

Sevgili Kardeşim benim yazımın TEMEL FİKRİ:
11-12. asırlardaki kadim islam din adamlarının fikirleri,düşünceleri,
yorumları, o zatların ,o zamanın İLMİ bilgileri ile yaptığı yorumlardır.
O zamanın İLMİ bilgileri bugün değişmiştir..YORUMLARIN DA DEĞİŞMESİ
GEREKLİDİR.....

2--Evet, binyıl öncesinin din adamlarında bu çok normal çünkü müsbet ilimler o tarihlerde YOK denecek düzeydeydi.- demıssınız ..

EVET böyle dedim, kardeşim bana 11-13. asırdaki İLİM ADAMLARIMIZDAN örnekler vermişsiniz ,Çok doğru,haklısınız da,
verdiğiniz Alimlerin hepsi büyük bilginler idi,ancak yaşadıkları zamanın
bilgilerinin bilginleri idiler.Bu günün bilgilerinin bilginleri değil..

Saydığınız Alimlerin hiç biri dünyanın yuvarlak olduğunu bilmiyordu,
atomdan,mikroplardan,elektrikten ...vs haberleri yoktu....

Sevgili kardeşim, bildiğiniz gibi yazımda ben bir ayetin kendi yorumumu yaptım.
Doğru bulursunuz,yanlış bulursunuz başka mesele. Bu yorumu yapmamın nedeni şu idi:

Eski alimler :
Dünyanın yuvarlak olduğunu, güneş etrafında döndüğünü,ay'ın hem dünya hemde güneş etrafında döndüğünü,uzayda meteorlar olduğunu, büyük meteorların ,gezegenlere çarpıp onları yok edebileceğini
bilmiyorlardı..Bu nedenle mesela yukarıdaki gibi bir yorum yapamazlardı..
Bu gün bu bilgilerin ışığında, Kamer suresinin ilk ayetine yukarıdaki gibi bir yorum getirebiliriz..meselesini anlatmaya çalıştım..

SELAM VE DUA İLE SEVGİLİ KARDEŞİM....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Tekekkürederim cevabınız için

-Sevgili Kardeşim benim yazımın TEMEL FİKRİ:
11-12. asırlardaki kadim islam din adamlarının fikirleri,düşünceleri,
yorumları, o zatların ,o zamanın İLMİ bilgileri ile yaptığı yorumlardır.
O zamanın İLMİ bilgileri bugün değişmiştir..YORUMLARIN DA DEĞİŞMESİ
GEREKLİDİR.....-

Demişşniz .Olaya bilimden bakarsak evet bilim degişiyor ,dogruların yanlıs oldugu görüşüne varılıyor ve böyle devam edıyor ; fakat dıne bılım gibi degısır bakmamamız gerek mez mi?

Teşekkürederim
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
----------------İSLAMİYET PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK ALMAKTIR.
O' nun yüksek ahlakını,vicdani davranışlarını, diğer insanlar
karşı muamelelerini,faziletlerini,iyi huylarını ÖRNEK ALMAKTIR.

Konu başlığı: Unutulan sünnetler:

Yemeğe düşen sineğin üzerine bastırmak(bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir)
Yemekte sağ ayağı dikip sol ayak üzerinde oturmak(Askerde avcı oturuşu)
Aksırınca,aksıran Elhamdülillah deyince duyanın Yerhamükellah( Bayanlar için Yerhamukilleh) denmesi
Kıymetsiz yerlere girerken sol ayakla girilip, sağ ayakla çıkılması
(dalgınlık hali başka)
Mübah olan yerlere sağ ayakla girilip sağ ayakla çıkılması(oda,taksi,dükkanv.s. )

Sakal ve bıyık bırakmak
Suyu üç yudumda oturarak içmek
Tırnak kesmeye şehadet parmağından başlamak
Tırnağını Cuma günü kesmek
Yatarken sağ tarafına yatmak----------

Evet işte bu yukarıdakilerin hepsi Peygamberimizi örnek almak kısmına girmektedir.Yukarıdak,ler,n hiç birinde güzel huy ve davranısa gölge getirecek olgu yoktur.Bunları bu dinin peygamberi yaptıysa ,insanlar başkasının yaptıklarını -motomot almakta olsa-degil Peygamberi tercıh eder zaten.Bunları örnek almak maymun vasfı kazandırmaz muslumanlara.

Teşekkurederım
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Rolleyes

Alıntı:Evet işte bu yukarıdakilerin hepsi Peygamberimizi örnek almak kısmına girmektedir.Yukarıdak,ler,n hiç birinde güzel huy ve davranısa gölge getirecek olgu yoktur.Bunları bu dinin peygamberi yaptıysa ,insanlar başkasının yaptıklarını -motomot almakta olsa-degil Peygamberi tercıh eder zaten.Bunları örnek almak maymun vasfı kazandırmaz muslumanlara.

Teşekkurederım
Alıntı:Sevgili kardeşim,

Burada yollarımız ayrılır......
Peygamberimizin sünnetleri denilerek (doğru olup olmadığı bilinmeyen)
RİVAYET EDİLEN yukarıdaki olayların islam dini ile ilgisi yoktur.

Petgamberimiz ,sizin gibi ,benim gibi bir insandır. O ' na Kur'anı insanlara tebliğ etme ve Kur'ana inanmaları için onlara izah etme
görevi verilmiştir.

Sadece merak ettiğim için soruyorum, istemezseniz cevap vermeyebilirsiniz.....

Siz evinizde yere sofra kurup,ortava büyük bir kapta yiyeceği getirip,sonra sol ayağınızı altınıza alıp,sağ ayağınızı dikerek mi yemek yiyorsunuz ??

Sofrada herkes kendi önünden mi yiyor..?
Ymeğe sinek düşürse ,baş parmağınızla ezip ,o ezilmiş sinekli yemeği
yermi siniz ?????Rolleyes

Selam kardeşim....
Sizinle sohbet etmek güzeldi.....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Sevgili kardeşim,

Sizinle yaptığımız tartışmalardan edindiğim intiba, sizin oldukça iyi bir bilgi birikimine sahip olduğunuz ve sağlam bir mantık yapısı kullanma becerisine sahip olduğunuzdur.

Ancak anlayamadığım nokta Peygamberimizin sünnetleri diye yazılan
şeylerden hepsini bir tarafa bırakalım:

Yemeğe düşen sineğin üzerine bastırmak(bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir)

İfadesindeki BASTIRMAK kelimesini

SİNEGİ EZMEK DEGİL BATIRIP CIKARMAK
Şeklindeki ifadeyle değiştirme işlemine girmenize şaşırdım...Böyle bir şeyi yapma ihtiyacı duymanızı da anlayamadım.

İçine sinek düşmüş bir yemeği ben yemiyorum, siz de yemiyorsunuz
sebep bu İĞRENÇ BİR ŞEY....
Kendimiz bunu iğrenç bulurken, bu iğrençliği PEYGAMBERİMİZE YAKIŞTIRANLARA LANET OLSUN....

Ben sizden şöyle bir açıklama beklerdim....

Bunlar Peygamberimizden çok sonra uydurulmuş laflardır..
Peygamberimizin öyle iğrenç bir şeyi yaptığını ve onu yediğini söylemek
PEYGAMBERİMİZE BÜYÜK İFTİRA VE İHANETTİR.....

AKIL VE MANTIK, VE DE PEYGAMBERİNİZİ SEVİYORSANIZ....
BÖYLE SÖYLEMENİZ GEREKİRDİ.....

Sadece üzüldüğümü söylemek isterim.....

Selam kardeşim....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-02-2010, Saat:05:16 PM, Düzenleyen: SEYİTHAN.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.