You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ateistlerin tezlerinin mantıksızlığı

Üye
Ateistlerin inananları caydırmak için veya kendilerini avutmak için savundugu tezler hep aynı değil mi?
Allah neden kibirli?
Allah neden kendini övüyor?
Kadın hakları neden kuranda ihlal ediliyor?
Ve sonra Allahın varlığını kanıtlayın o zaman diye saçma sorular.
Ve bu zamanlarda iyice yayıldılar ve hiç saygıları yok.
Siz ne düşünüyorsunuz bu çakma ebu cehiller hakkında ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-08-2013, Saat:07:36 PM, Düzenleyen: damlacik1.
Acemi Üye
RE: Ateistlerin tezlerinin mantıksızlığı
ALLAH cc ın varlığına inanmadıklarını söyleyen onlar değil mi?biz diyoruz ki,bakın yaradılmış bi evren var.bir canlının var olması için gerekli olan parametreler insanın algısını çaresiz bırakırken,bilinçli bir işleyişin içinde rastlantılara yer olmadığını düşünen bizler tüm bunları ALLAH cc ın yarattığına inanıyoruz.ya onlar?öyle ALLAH cc yoktur deyip kenara çekilince bişey söylemiş olunmuyor.ellerindeki tek dayanak halihazırda bir teori olan (teori,malum gerçekliği ispatlanamamış olandır) evrim saçmalıklarıdır.bir yaratıcının varlığına inanmayı mantık dışı bulan bu güruh;bizi 3.5 milyar yıl önceki bi tek hücrelinin evrile evrile insanın oluşumuna ulaştığı saçmalığına davet ediyorgülücükbilimsel olarakta kanıtlanmıştır ki,madde dediğimiz şey sürekli bi döngü içindedir.yani bilimsel olarak bi maddenin hep var olduğu söylenemez.çünkü madde kendiliğinden varolabilen bişey değildir.buda bize en nihayetinde ilk maddenin bi güç taraından yaratıldığını gösterir.ama bahsedilen güç 'madde olmadığı için' yaratılmamıştır.onlar bu evrenin varlığını açıklamak zorunda olan taraftır,biz ALLAH cc a inanıyoruz.ayrıca bakın ateizm ''tanrının varolmadığına inanmak'' değildir..''varolduğuna inanmamaktır'' bu ikisi farklı,ve bu önemli bi fark..ateizm 'inanç' değildir.bişey sunmaz,önermez,vermez.sadece bizim dinimizi inkar eder.yani ateizm dediğiniz şey,yalnızca ve yalnızca belli bi inancın yokluğu demektir.ne kadar zayıf olduğunu anlamak zor değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bilimdeki teori kavramı hakkında bilgi eksikliğiniz var. bugün canlıların temel yapıtaşı kabl ettiğimiz hücrelerin varlığı da kanun ile değil teori ile kabul edilmiştir, keza atom kanunları değil teorileri vardır. evrimin inkar edilemeyecek boyutunu dünya halen yaşamaktadır, bununla birlikte bunun da Allahın yaratılışı olduğu hakkındaki itikadımızda bir bozukluk yoktur. evrim tarafsız platformda tartışılamayıp, yani bilimsel üslub üzere tartışmanın devam etmemesi sebebiyle inançsız ve inançlı kesim arasında çekiştirilen ve doğru sonuca ulaşılsa dahi insanlara fayda sağlamayacak bir konuma geldi malesef.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
bizim inancımızı 'bilim karşıtı' görenlerin bakış açısıyla bile haklılıklarını gösteren bişeyin olmadığı bir ortamda hücrenin varlığının teoriyle kabul edilmiş olmasının benim açımdan bi önemi yok.onların penceresinden bile söyledikleri kısmen yalan yada yanlış.evrim konusunda onların kastettiği bizim kabul ettiğimiz değil maalesef.bizce evrim evireni gerektirir.yeryüzünü delikdeşik etmelerine rağmen arageçiş formlarına dair en küçük bişey bulunmamıştır,arasıra fakefosil girişimleri olsada hep boş çıktı.en küçük bi dayanakları olsaydı çoktan gözümüze sokmuşlardı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ara geçiş formu ile sınırlı değil hocam olay, biraz daha karşı tarafın söylediklerini araştırmanızı öneriyorum. akıl ile üretilmiş tez ayrı bir şeydir, üstüne çalışılarak doğruluğuna deliller bulunan ve çelişki içermeyen tez(hipotez) de bilimsel açıdan teori değeri kazanır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
nedense bana aynı şeyi farklı şekillerde söylüyormuşuz gibi geliyor.neyse.bu konuda bana önerebileceğin bi kaynak yada link varsa memmun olurum.daha önce black box ekitaptan 66 sayfalık özetini indirip okumuştum,forumda bu tarz paylaşımlara yer verilmesinde bi sakınca yoksapaylaşın ltf.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu tip yazılarda genelde yanlı anlatım ve aktarım olur, tanrı tanımaz akidelerini savunmaya çalışırlar. bunlara karşı hazırlıklı hissediyorsan kendini, yani bunlar senin Allaha bağlılğını bozmayacak ise agnostik.org gibi sitelerde evrim adına deliller ve tartışmalar geçer, tam incelemiş değilim ama vesveseli biri değilsen bakabilirsin.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.