You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

''Atatürk olmasaydı...'' Anlayışı üzerine konuşmalar...

هل أنا حقاً أنا ؟
"Akif hoca!. Bu sözlerinizle beni nereye, kimlerin arasına davet ettiğinizi biliyorum. Fakat ben Atatürkçüyüm. Sizinle Atatürk arasında bir tercihte bulunmam gerekirse, hiç tereddüte düşmeden Atatürk'ü tercih ederim. Çünkü siz sadece beni kurtardınız. Atatürk ise koskoca bir toplumu kurtardı.
Haydaa!. Ne diyordu Atakan bey, ne yersiz, ne biçimsiz bir bağlantıydı bu böyle!.
Bakın Atakan bey. Benimle konuşurken, sırtınızda bir minnet bohçası olmasın. Çünkü bana hiçbir borcunuz yok. Meseleye böyle yaklaşarak benimle rahat konuşmanızı isterim.

İyi ama beni siz kurtardınız!.
Hayır, daha önce de belirttiğim gibi Allah kurtardı. Bir akıntıda sürüklenirken, karşınıza çıkan bir kütüğe tutunarak kurtulduğunuzda, kurtuluşunuzu kütükten bilmeniz ve "Bu kahraman kütük beni kurtardı" demeniz ne kadar yanlış ise, bu meselede de kurtuluşunuzu Allah'tan değil de benden bilmeniz o kadar yanlıştır. Ben sadece küçük bir vesile idim. Böylesi durumlarda vesileye küçük bir teşekkür, vesileyi yaratan Allah'a ise büyük bir şükür gerekir.
Fakat siz benim için vuruldunuz!.
Hayır, ben sizin için vurulmadım. Ben inandığım değerler için, kendi kimliğim, kendi kişiliğim için ve bütün bunların fevkinde olan Rabbimin rızası için vuruldum. Rabbimin rızasını gözardı ederek değil sizin için, Resulullah (s.a.v.) için dahi canımı tehlikeye atmam.
Hiç cevap vermeden düşünceli gözlerle bana bir süre baktı. Bakışlarından beni biraz anladığı, biraz anlayabildiği görülüyordu.
Atatürk'ün koskoca bir toplumu kurtardığına dair ifadenize de katılmıyorum. Atatürk bir komutan olarak bu toplumun kurtulmasına önemli katkılarda bulundu deseydiniz, bu sözünüz daha makul olabilirdi. Çünkü bizler müslümanız. Bir kurtuluş mücadelesinde ordumuzun başında Resulullah (s.a.v.) dahi olsa, bizler kazandığımız zaferi Resulullah (s.a.v.)'den değil, önemle ve öncelikle Rahman olan Rabbimizden, Rabbimizin lutuf ve yardımından biliriz. Zaten alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz (s.a.v.) de her zaferi Allah'tan bilir ve bizim de böyle bilmemizi isterdi.

Sustu, cevap vermedi Atakan bey!.
Duvarda asılı olan bir şiir gözüme ilişti yine. Daha önce bir lokalde okuduğum ve Atakan beyin bürosuna ilk geldiğim gün duvarda asılı olduğunu farkettiğim bu şiiri Atakan beye göstererek "Bu şiirde yazılanlara katılıyor musunuz?" dedim.

Önce duvarda asılı olan şiire sonra bana dönerek "Herhalde siz katılmıyorsunuz" dedi.
Tabi katılmıyorum. Atatürk olmasaydı, annemizin kim olduğunu bilsek de, babamızın kim olduğunu bilemeyeceğimiz ifadelerine nasıl katılabilirim ki!. Koskoca bir milletin namusunu bir insana bağlamak, o millete büyük bir hakarettir. Çünkü bu milletin anaları, tek başlarına kalsalar dahi namusları için canlarını verebilecek olan analardır. Tabi ki bunun istisnaları vardır. Mesela bu sözleri yazanlar ve bu yazılanlara katılanlar, bu istisnalardan olabilir!. Bunlar kendileri adına konuşarak, kendileri adına böylesi şiirler yazarak, "Atatürk olmasaydı bizler birer piç olurduk" diyebilirler. Ancak bu sözü bizlere, bu sözü koskoca bir millete nisbet etmesinler."
Mehmed Alagaş - CUMALİ (Romandan bir bölüm)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: ''Atatürk olmasaydı...'' Anlayışı üzerine konuşmalar...
Laikliği savunmuyorum fakat , laikliğe alternatifiniz olmadığı için atatürkün laikliği mezheb ve hadis inancının devlete yansımasını durdurdu , çünkü laikliğe alternatifiniz yok , cevabınız hele hiç yok , sadece saldırıdan başka .
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
dünyada Allaha alternatifler bulabildiyseniz ne mutlu(!) sizlere!
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
onu bunu beni bırak, tartışarak hiçbir şey elde edemeyeceksin. eğer gerçekten biraz Allah korkun var ise bize savurduğun o ithamları biraz kendine tut, daha fazla bir tartışmaya girmeyeceğim senin ile. selam.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Birleştiricide laikliğin alternatifini söylemediğin için yaptığın bütün tekfirler sana döner benden sana söylemesi , senin iyiliğin için soruyorum bunları , bilmediğinin peşine düşme madem cevabın yok .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Atatürk olmasaydı ben yazmaktan bıktım artık.
Atatürkü Allaha geri kalan herseyi Atamıza borcluyuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
e2828 sana söylüyorum sen daha tekfirle ilgili müstakil bir kitap çalışması bile okumamışken tekfirle ilgili kitap çalışması olan insanları tekfirci olarak nitelendirerek ne elde etmek istiyorsun? ne ben ne de karadamlalar burada kimseyi muayyen olarak tekfir etmiş değiliz.. bunun dışında forumda tekfirci mantaliteye sahip bir kimse bile yok... bu forum tekfircileri barındırmayan bir forumdur... biz tekfire karşı kimseleriz... fakat Allah subhanehu ve tealanın açıkça tekfir ettiği kimseleri tekfir etmemekten haya ederiz... bunlar da belli başlı kimselerdir... İslamdan başka bir sistemi açıkça benimseyen, İslam sistemine düşman olan her türlü ideolojistleri tekfir ederiz... Bunun dışında dinin temel inanç sistemine ait unsurlardan bir ve ya bir kaçını cehalet sahibi olmadan bilerek inkar eden kimseleri de tekfir ederiz...
alternatif felan filan diyorsun absürd konuşmaların var... yani akıl ve mantık dışı reaksiyonların var... konudan bağımsız sorular yönlendiriyorsun... burada islamın sosyal adaletinden bahsediliyor islamın hayat nizamı oluşundan bahsediyoruz.. sana mezheplerden felan bahseden yok muhtelif demogojilerle konuyu sabote ederek hem islamın hakkına hem de islamı öğrenmeye talip olanların hakkına tecavüz ediyorsun... sana altarnatif olarak Allah'ın elçiler aracılığı ile bize öğrettiği islam nizamını sunuyoruz... sen hala maruf bir kuş türü gibi aynı şeyleri geri gönderiyorsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
''Duman'' arkadaşım sizin iyi niyet sahibi bir insan olduğunuzdan kuşku etmediğim için sizden sarfettiğiniz cümleleri mevcut resmi ideolojinin dayattığı kültürden farklı olarak islam ile ölçmenizi tavsiye ederim... bizim Allah subhanehu ve tealadan başka hiçkimseye bir borcumuz yok... bizler ordunun başında peygamber bile olsa zaferi peygamberden değil, ALLAHtan biliriz.. siz de kendinizi Allahtan başkasına borçlu hissetme koplexinden vazgeçmelisiniz... üstelik kendisini borçlu gördüğünüz kişi bizi, islamın sosyal adaletinden koparmak için elinden gelen her türlü inkılabı insanlara güç ve baskı yolu ile dayattı... düşünceler baskı ile engellenemez diyen şahıs batıdan devşirdiği fikir ve ideolojileri bu müslüman topraklara dayattı... o yüzden meselelere gelişi güzel yaklaşmayınız...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.