You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Asr-ı Saadet devrinde yaşasaydınız hangi sahabe olmak isterdiniz?

Selamun Aleykum Arkadaşlar...
Nebi( s.a.v.) buyuruyorlar; " Ashabım yıldızlar gibidir; hangisine uysanız hidayet bulursunuz."
Yine başka bir hadislerinde; "Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak bunlardan yalnızca bir tanesi doğru yolda kalacaktır. 'Bunlar kimdir ya Nebiyallah?' diye sordukları vakit; benim ve ashabımın yolundan gidenlerdir" buyuruyorlar. Bu ve benzeri daha bir çok hadislerinde Sahabe-i Kiram efendilerimizi övüyorlar. Her birinin hikayesi başka, bizlerde uyandırdıkları duygular bambaşkadır. O halde size şu soruyu sormak istiyorum;

"Eğer Asr-ı Saadet devrinde yaşasaydınız hangi sahabe olmak isterdiniz? Neden?"

ben Asr-ı Saadet devrinde bir gün yaşasaydım...
o mubarek Efendimizi (s.a.v.) görmek aşkınada olsa
Köle olmak isterdim...
Artık çok değiştim
MeLankoLi bir kişiliğim..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Asr-ı Saadet devrinde yaşasaydınız hangi sahabe olmak isterdiniz?
Ebu Zer El-Gıfari olmak isterdim...
Degerli leecleef Kullanicisi Feb 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
ben bayanım ama bende musab bin umeyr olmak isterdim : )
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Musab bin umeyr olmak isterdim. Onun gibi islamı samimi yaşamak sekiz ayda bir şehri islama kavuşturmak ve karşılığında cennetten başka bir şey beklememek ve Allah için tereddüt etmeden can vermek istedim..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.