You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Asr-ı bidat ve ibadetleştirlen bidatler

Asr-ı bidat ve ibadetleştirlen bidatler

Yönetici
RE: Asr-ı bidat ve ibadetleştirlen bidatler
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Cvp: Asr-ı bidat ve ibadetleştirlen bidatler
Yönetim uyumuyor.
Bu Tevhid grubunun ne menem bir itikat içinde olduğunu gayet iyi biliyorum.
Bu şekilde kendilerini ifşa etmelerinin bir sakıncasını görmüyorum.

Yukarıda ben de kendi kendilerini yalanladıklarını izah etmeye çalıştım.
Bidat için doğru bir tanım kullanmış fakat yorum kısmında kendi kullandığı tanıma aykırı yorumlar yapmış.
Bu vecih ile bu grup tanınsın da peşinden gidilmesin istiyorum.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Milletin takke ve tesbihiyle, zikir ve mevlidiyle, kandillerle vb. uğraşan ve böylelikle dünyaya hakim dinsiz düzene el-ayak olan tekfirci güruhlardan biri sanırım. Zaten medya vb aracılığı ile dinden uzaklaştırılan toplumun elinde yine de sağlam kalmış bazı dini geleneklere de bunlar başka bir cepheden "öz din, hakiki din, tevhid dini" gibi yaldızlı sözlerle saldırıyorlar.
İki asır geçmişi olmayan vahhabiliği insanlara telkin edip 12 asırlık sünniliğe ve geleneklere-örf-adetlere bidat diyorlar ya. Allah akıl-fikir versin bunlara.
Adam olmayacaklarsa da birileri bunları sufi tarikatlere karşı kullanmazdan evvel helak olsunlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-09-2021, Saat:07:58 AM, Düzenleyen: kodoo.
Güzel insan ben senden kurana ve sünnete muhalif bişey gösterin dedim siz bana dini gelenekleri anlatmışsın, bu dini gelenekleri Allah resulü yapmış mı yoksa biz haşa Allah resulunden daha mı iyi biliyoruz?
Şimdi bu insanları mekanın da ziyaret ettim amaçları vahhabilik yada başka bişe değil de dini eğip bükmeden dobra dobra insanlara ulaştırmak olduğunu gördüm, siz de gidin bi görün korkmayın adam yemiyorlar.
Ayrıca bu din binikiyüz yıl değil dünya var olduğundan beri var yani adem as'dan başlayıp muhammed sav'e ve bize ulaşan bir din olduğuna göre örf adet gelenek sonradan oluşan kültürdür şimdi vahiymi daha önemli yoksa adetlermi eleştirmek için eleştirmek değilde bilinçli yorum yapmak lazım bence.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Çağa çoluğun ayağına gidelim yani? Ne diyorsun?
Bunlar kaç kişiyi namaza başlatmış? Kaç kişiyi iffetsizlikten kurtarmış?
Yani amaçları fesadı mı yok etmek? Yoksa var olan azıcık dini amellere mi saldırmak?
Bence ikincisi. Bilerek veya bilmeyerek; dünyaya hakim olan dinsizlik cereyanına hizmet ediyorlar.
Bunlara göre takke-tesbih-mevlid-zikir halkaları bidattir. Ama devlet desteği ile açılan ve vergi verdikleri müddetçe çalışan içki fabrikaları, kumarhaneler, loto-totolar, iddaalar, genelevler, kredi-faiz sistemi vb bidat değildir. Yani, yanlış şey ile uğraşırlar.
Ayrıca "Peygamber yapmadı, biz de yapmayız" saçma bir tezdir.
Peygamberler kendi mevlidlerini kutladılar. Hz İsa'nın kendisine doğum ve ölüm gününde selam etmesi.
Peygamberimizin Hz Musa'nın doğum gününde oruç tutması vb. gösteriyor ki biz de onun mevlidinde selam eder, etkinlik yaparız.
Din budur. Kurani, nebevi öğretilerdir. "Fezekkir bi eyyamillah" (onlara Allah'ın günleri ile hatırlat ki) emridir. Ve gelenekleşmiş amellerdir.
"Durun! Ben yeni birşey buldum. 1200 yıldır siz yanlış yapıyorsunuz" demek asıl bidat ve saçmalıktır.
Hatta bu tür saçmalıklarında öyle ileri gidenler vardı ve var ki; müslümanlara "atalarınızın dinine inanıyorsunuz, islama değil" diyen tekfircileri bile gördüm ben zamanında.
Yani ben bu bahsettiğiniz şahısları şimdi tanımam. Ama bu düşünceyi tanıyorum. Ona hitaben diyorum. Fi tarihinde çok karşılaşmıştım böyle inananlarla.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-09-2021, Saat:08:07 AM, Düzenleyen: kodoo.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.