You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

AŞIK OLMAK GÜNAH MI

AŞIK OLMAK GÜNAH MI

R4BİA
AŞIK OLMAK GÜNAH MI
Aşık olmak günah değildir. Bir hadiste, bir kadına aşık olup onu gizleyen ve kimseye söylemeden ölen birinin şehit olacağı ifade edilir. Bu nedenle aşık olmak insanın elinde olan bir şey değildir.

Sizin de onu düşünmeniz elinizde olmadan aklınıza gelmesi caizdir. Ancak mukaddes şeyleri feda edecek kadar tapar gibi sevmek doğru değildir. Eğer evlenme imkanınız ve onu dini ölçüler dairesinde istedip almanız mümkünse hemen istetmenizi öneririz.

Eğer bu mümkün değilse demekki hakkınızda hayırlı değilmiş deyip, Allah’tan helal süt emmiş iyi bir eşi nasip etmesini isteyip aramak gerekir.

Hakkımızda neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz. Belkide mutlaka olmasını istediğimiz bir şeyin sonradan keşke olmasydı deme ihtimali vardı. Bu nedenle isterken hayırlısını istemek olmazsa sabır ile beklemek en güzelidir.

Hz. Meryemin annesi bir erkek evlat istemişti. Allah ona bir kız verdi. O çok üzülmüştü. Şimdi o annemize sorsak “sen erkeklerden onlarca ama kızlardan bir tane Meryem hangini istersin” elbette tek Meryem’i isteyecektir. Çünkü kızı peygamber annesi oldu.

İşte biz de buna göre hareket etmeliyiz.

Biz Allah’ın kullarıyız. O nasıl isterse öyle hareket etmek durumundayız. Nişanlı bile olsa nikahları yoksa kadın ve erkeğin beraber yalnız kalması haramdır. Çünkü nişan nikah değildir. Şahitler yanında nikahlanmalı ki oturup kalkmak helal olsun.

Örneğin senin bir bahçendeki meyveyi birisi senden izin alsa yese ne güzeldir. Senden izin almadan yerse ve ne farkı var derse ne yaparsın?

Allah bize izinsiz dolaşmayı yasaklamıştır. İzin almak da nikah kıymakla olur.

EN GÜZEL AŞK ALLAHA DUYULAN AŞKKTIR !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: AŞIK OLMAK GÜNAH MI
Hakkımızda neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz. Belkide mutlaka olmasını istediğimiz bir şeyin sonradan keşke olmasydı deme ihtimali vardı. Bu nedenle isterken hayırlısını istemek olmazsa sabır ile beklemek en güzelidir.

ALLAH RAZI OLSUN BEN BÖYLE DÜŞÜNDÜM PİŞMAN DEĞİLİM ÇOK ŞÜKÜR
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: AŞIK OLMAK GÜNAH MI
ohooo bunları uygulayan yokki
adam kızı almış sokakta el ele onunlada kalmayıp tövbe birsürü şey
neyse bana şu düşüyor

hakkımda hayırlı değilmiş her ikimiz içinde ): oof Allahtan süt emmiş iyi bir eş nasip ediyorum Amin:D

ellerine sağlık binnur kardeş

sağol..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: RE: AŞIK OLMAK GÜNAH MI
Atmaca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:aşık olmak neden günah olsunki sonuçta allah bu duyguyu da insanlar için yaratmış.

zina yap aşığım de heee
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
aşik olmanın günah boyutunu bilmek için aşkı hangi manada bildiğimize ve nasil kullandiğimizi bakmak gerek...nefsi duygular agir basiyorsa..büyük gaflettir bence..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
evet çok mükemmel olmuş benim de aklıma hep bu gelirdi şükür şimdi biraz tatmin oldum ALLAH razı olsun cnm....
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
allah da sizi güldürsün e mi gülücük
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.