You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Arapça mı Hafızlık mı?

Arapça mı Hafızlık mı?

Kıdemli Üye
Arapça mı Hafızlık mı?
Öncelikle kuran kursuna gitmekteyim hazırlık dönemini bitirdim ve bölüm seçmek zorundayım. Ezber hocam hafızlık yapabileceğimi söylüyor bende çok istiyorum fakat rahatsızlığımdan dolayı yarım bırakırım yapamam vs. korkularım ve vesveselerim var. Çok kararsızım.. Tavsiyelerinizi bekliyorum gülücük
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Arapça mı Hafızlık mı?
Öyle iki şey tercih etmemizi istiyorsun ki ikisi de vazgeçilemez. İkisi de çok önemli şeyler.

Arapça öğren hafızlığı bırak desem, hafızlık, Hafız ol Arapçayı bırak desem, Arapça darılır.

Vel hasılı kelam ikisi de çok önemli ve değerli şeyler. Mümkünse ikisini de bırakma. Mümkün değilse sana, hedefine, kabiliyetine hangisi daha yakınsa onu tercih et.

Allah yardımcın olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Öncelikle yaşını belirtseydin daha iyi olurdu. Büyük zatların 5-6 yaşlarında Hafız olduğunu düşünürsek Hafızlığın küçük yaşlarda yapılması en doğru olanı. hafızlık farzı kifayedir. Arapça Dediğin bölümde de Fıkıh bilgileri vardır. Bulüğ çağına ulaşmış her Müslüman'ın ilmihal bilgilerini ( Namazın Farzları, vacipleri, bozanlar, bozmayanlar, Oruç vs) öğrenmesi farzı ayn'dır.
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
O zaman hem Arapça Bölümü'nde okuyup hem de azmederek süreleri ezberleyenilirsin ( Yasin, Mülk, nebe, fetih, Rahman, vakıa, Secde, duhan, 30. Cüz hatta bakara Suresi) bunları hafızlıktaki gibi sağlam olmasa da en azından ezbere yapıp geçmen iyi olur.Arapça Bölümü'nü bitirdiğinde de kuran ezberinde iyi bir seviyeye gelmiş olursun. İşini kolaylaştırır. Tabi Arapça'yla kuran Ezberi biraz zor olur ama emin ol sadece hafızlık daha zor. Yaşının 18den büyük olması Arapça bilgileri için avantaj bu arada kavraman daha kolay olur. Allah yardımcın olsun.
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
hafızlık gülücük
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Peki bunun usulu nedir ? Tam zamanlı mı ?
Yani süreklilik ister ezber nihayetinde.

Bu konuda hiç bir bilgim yok net söyleyeyim.

Evde mesela ne kadar faydalı olur ezber ?
Ya da yatılı bir yere mi gitmek lazım gelir ?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.