You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Arapça Bütün Dillerin Atasıdır

Yeni Üye
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Bugün sizinle bir kitaptan okuyup öğrendiğim mucizevi bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Geçen hafta bir sohbette İkra isimli bir kitap duyup, kitabın Kur'an-ı Kerim'e göndermeler içerdiğini öğrendim. Okuyan arkadaşların dediğine göre kitap dikkatli okuduğunda Mushaf'tan öğütler içeriyormuş. Bir kaç gün sonra alıp okumaya başladığımda, kitabın konuşma özürlü bir çocuk olan İkra'nın hayatından bahseden bir hikayesi olduğunu anladım.
Ancak kitapta ilerledikçe, bazı yazı karakterlerinin farklı yazıldığını gördüm. Yani romandaki sayfalarda bazı kelimeler diğerlerinden değişik yazılmış halde. İlerledikçe fark ettim ki, bu kelimeler yan yana geldiğinde cümleler ve paragraflar oluşturuyor. Ama normalde romanın akışını hiç bozmayacak kadar güzelce yerleştirilmişler. Merakla okuyarak kelimeleri not almaya başladım. Gerçekten de çok hikmetli ve nasihatli öğütler oluştuğunu fark ettim. Bir yandan küçük İkra'nın hayatını, kendi bulduğu garip alfabeyi ve annesinin iç dünyasını okuyor, diğer yandan kelimelerin oluşturduğu cümleleri yazıyordum.
Yazar değişik dillere ait alfabelerin nasıl oluştuğunu anlatmış. Kitaba bir sürü tarihi bilgiler ve fotoğraflar koymuş. Misaller vermiş. Ve en sonunda İkra'nın aslında disleksi denen bir üst zeka sonucu harfleri ve çizgileri değişik algıladığından yola çıkarak, çocuğun Elif Ba'yı tersten taklit ederek bu dili icat ettiğini anlatmış. Gerçekten de Arapça harflerin tersten yazılışlarının bulunduğu kitapta, harfler bütün dillerin alfabelerine benziyor.
Bunu hayretle okudum, ilk başta mantıksız geldi. Fakat kitapta yer alan çizimleri kendim de denediğimde, Arapça harfler ters çizdiğimiz zaman eski dillerin alfabelerine çok benziyor.
Kitabı dün akşam bitirdim. O kelimelerin oluşturduğu paragrafların düşündürdükleri ise bambaşka.
Diyeceğim bu kitabı herkese tavsiye ediyorum. Hem yazının icadı ile bir sürü bilgi edinmek, hem hikmetli misaller okumak hem de kitaptaki değişik teknikle ustalıkla yerleştirilmiş kelimeleri yan yana getirip tekrar okumak çok zevkli.
Herkese hayırlı günler dilerim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Arapça Bütün Dillerin Atasıdır
abim kafam basmıyor şu ara da mecazı pek anlayamadım af buyurun, Kuran'ı mı kastettiniz yoksa cidden Arapça'nın bütün dillerin atası olduğuna inanmakta mısınız?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Tövbe, yanlış bir laf ettiysem affola. Sadece Arapça'yı oluşturan harfler aynadaki yansımalar gibi yazıldığında Etrüksçe, Aramice, Sankstritçe ve Sümerce gibi dillerin alfabelerine birebir benziyor. Kitap bundan yola çıkarak yazılmış.

İlimle, hayırla inşallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yok yok estağfirullah,fakat dillerin kökeni arapçadır demek zanni değil sabit bir delil ister tarihi kaynaklardan. yunancadaki alfa(α) sesi ile arapçadaki elif sesi de benzerdir. üstelik aynı zamanda ikisi de alfabesinin birinci harfidir.Allahu alem tabi,kültürler arasında etkileşimler illaki var.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Alıntı:Allah (c.c.) sizinle konuşsaydı, inanmazdınız.
Bu yüzden size harfler, ötreler ve alfabeler verdi.
Böylece yazıldınız.
Oku...

وَكَلَّمَ اللّهُ مُوسَى تَكْلِيمًا

Böyle bir anekdot gördüm, peki bu ne demek?

Her kitaptan birşey(ler) alın(anabilir) sadece bu paragraf beni biraz itti... Paylaşım ve tavsiye için teşekkür ederim...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.