You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anne Ve Babanın Çocuğunu Dövmesi

Yeni Üye
Selamun Aleyküm arkadaşlar, ben şu anda çok kötü durumdayım. Olayı şöyle anlatayım, annem bana iftara davetli olduğumuzu söyledi bende orada yiyeceğim bişe olmadığı için gitmek istemediğimi söyledim beni oraya zorla götürmek için olayı büyüttüler de büyüttüler beni tehdit ettiler yok o zaman evde yemekte vermeyiz sana aç kalırsın su bile vermeyiz sana dediler bende onlar bana insan gibi davranmadıkları için tamam gerekirse aç kalırım yinede gelmem dedim. Sonra babam çok kötü dövdü beni her yerimi kızarttı dinimizde bir insanın çocuğunu dövmesi yanlış bir şey değil mi? Neyse annemde ordan bağırıyor bana aşırı bi sinirim oldu ve anneme hiç ağıza alınmayacak küfürler söyledim ve haksız duruma düştüm. Sonumun çok kötü olduğunu biliyorum ama bana bi akıl verin Allah Rızası için 5 vakitimi kılıyorum orucumu tutuyorum ama anne babaya asi gelmek dinimizde çok büyük günahlardan biriymiş. Olayın başında onlar haksızdı beni tehdit ederek döverek zorla bir yere götürmek istediler bende doğal haliyle sinirlendim ve çok kötü davrandım. Peki ben bu durumda ne yapabilirim ? Şimdiden yardım eden herkesten Allah Razı Olsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Anne Ve Babanın Çocuğunu Dövmesi
Yukarıdaki ifadelerinden yaşça küçük olduğun anlaşılıyor.Kesinlikle hatalısın hatta bence buna hata demek hafif kalır..Böylesine basit bir konu yüzünden annene küfür söylemekte ne demek?! Ben senin 5 vakit namaz kıldığını falan düşünmüyorum, 5 vakit namaz kılan bir insanın annesine babasına böylesine asi bir hal içinde olmaması gerekir, babam dövdü demişsin, babanın haklı olduğunu düşünüyorum, demekki bunun önceside var, olay bize anlattıklarından ibaret olmamalı, demekki genelde asi bir evlatsın anne ve babana karşı..daha öncede annene karşı bu tarz sözler ifade etmiş olmalısınki bu basit olayda dahi bu kadar kolay küfredebiliyorsun..Anne ve babana asi bir evlat olarak yaptığın hiçbir işten hayır bekleme..Hareketlerinize çeki düzen verin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-06-2015, Saat:05:55 PM, Düzenleyen: Mihman.
General
anne baba ya asilikten önce davete çağrıldığın biryere daha gitmeden orada ne yiyeceğini nerden bildinde bana göre yiyecek yok dedin gülücük sen hayırlı bir evlattan önce salih bir kul olmalısın ALLAH ın verdiği nimetleri beyenmiyormusun...burun mu kıvırıyorsun ...

ALLAH hidayet etsin..bu arada yaşın kaçtı ?

diğer bir konuda eğer evlat ALLAH yolunu gözetmiyorsa anne de döver baba da ...ALLAH erkeğe ne demiş ben sizi ailenizin başına çoban ettim....
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Davete icabet etmek sünnettir. Çok önemli bir sebebin yoksa iftar davetine ailenle katılmalıydın. Dediğin sebeple katılmamazlık, bir de bu yüzden ailenle tartışman
çok yanlış olmuş. Hata biz insanlara mahsustur... Anne babandan özür dilersin.

Abdullah b. Ömer (r.a)'den rivayet olunduğuna göre, Rasûlullah (s.a):

"Biriniz bir davete çağrıldığı zaman, hemen ona gitsin" buyur­muştur.

Buharı, nikâh 71; Müslim, nikâh 96, 97,98; İbn Mâce, nikâh 25; Dârimî, nikâh 23; Mu-vatta, nikâh 49; Ahmed b. Hanbel, II, 20, 22, 37.

(Misafirin, gelen yemeği beğenmemesi, ona şer olarak kâfidir.) [İbni Ebiddünya]
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Pişman olacağın işler yapma sonunda başını duvarlara vurursun bir damla kanın akmaz ..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.