You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

General
RE: Anlamlı izler
Cafer-i Sâdık Bin Muhammed:
Geçen gün gibi vefa geçip gitti,
Halkın kimi hayal, kimi ümit peşinde.
Görünüşte dostluğu ve vefayı aralarında yayıyorlar
Ama kalpleri akreplerle dolu!
Evliya Tezkireleri, Feridüddîn Attâr, Kabalcı, 53
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Alemdeki her suret, cevherdeki bir arazdır. Suret, farklı cevherlere girer ve ayrılır. Cevher ise tektir. Bölünme, cevherde değil, surettedir.
Fütûhât-ı Mekkiyye I, Ibnü‘l-Arabî, 109
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Kalplerinizi değiştirin...! Size hakikat gibi görünen şeylerin hemen değiştiğini görürsünüz. Kalp değişir miymiş istenince..? Dünyanın en sert ve en yumuşak mâdeni, kalp... ''Ateşini bulsun; hemen değişir.''
Necip Fâzıl KISAKÜREK
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Susmak yalnızlığın ana dilidir, Ömür hanım, şiiridir, beni konuşmaya zorlama ne olur. Sözün sularını tükettim ben, kaynağını kuruttum. Geriye bir büyük sessizlik kaldı yüreğimde, kalabalıklar, kalabalıklar kadar büyük..."
Şükrü Erbaş
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İnsan hangi cemiyetin insanlarıyla beraberse, o cemiyetin huyları farkında olmadan geçer ona.O nedenle daima iyiler olun.
Şeyh Mehmed Zahid KOTKU (K.S.)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.