You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

Uzman
RE: Anlamlı izler
İslam Medeniyeti’nin Osmanlı uygulamalarında mezarlıklar yaşayanlarla iç içedir. Bir şehrin kapısından çıktığınız zaman mutlaka mezarlıktan geçmek mecburiyetindesiniz. Mahalle dokusunda mutlaka bir kaç türbe vardır. Oradan geçen insan bir adım atsa birinden birine kavuşur. İster beğenin ister beğenmeyin, ister ölümden korkun ister korkmayın, Osmanlı uygulamaları hayatla ölümü iç içe hoş görmüş. Neden? Çünkü hiçbir insanın bir dakika fazla yaşayacağının garantisi yoktur. Osmanlı ölümü adeta muhlis hale getirmiştir. Mezarlıkları şehirden kaldırdığınız anda şehrin altından büyük bir temeli çekip almış olursunuz.
Sadettin Ökten
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
"tilkinin biri, gün doğarken gölgesine baktı: "öğlene kadar bir deve yiyeceğim bugün," dedi. ve bütün sabah deve arayarak dolaştı durdu. öğle vakti gölgesini bir kez daha görünce, dedi ki "fare de olsa yeter bana."/halil cibran, tilki
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Sen dünyanın ortasında ağzı açık bir vaziyette beklersen, onlar getirip ağzının içine koyacak zıkkımı her daim üretirler, hayat böyle!
~ Gökhan Özcan ~
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kış kadınlarının zamanı geliyor.
Yaz mevsiminin şımarıklığına
ne yapsa ayak uyduramayan kadınların.
Yağmur başladığında niyeyse,
aklına şarkılar gelen kadınların...
[Ece Temelkuran]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Yalnızlık
yalnızlık, sessiz adımlarla,
tanyerini izleyen yalnızlık,
örtüyor beni yavaşça kara bir örtüyle.
ay asılı kalmış gökyüzünün orta yerinde,
binlerce kamışla dolu bir ırmağın dibinde yansıyor,
kesme bir ayna gibisine,
zaman zaman, bir iki akçıl bulut oyalanıyor suda,
zaman zaman kuşlar havalanıyor öterek.
bağdaş kurup oturarak,
kıyıdaki beni gözlüyorum,
sonra sudaki ötekini.
sonra birden uyanmış gibi, gülümsüyorum,
kupkuru bir söğüt dalını elime alıp
çarşaf gibi durgun suda
"insan"ı çiziyorum; kişiliğini.
bir, bir daha, sonra bir başkasını.../çeu meng-tie
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
aşk aya yazılmış güzel bir şiirdir
ey sevgilim
aşktır resmedilen ağaç yapraklarına
aşktır nakşedilen serçelerin tüylerine
yağmur damlalarına
fakat bir erkeği severse bir kadın
elli taşla taşlanır
memleketimde
Nizar Kabbani | Aşkın Kitabı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Akıl kutsaldır beyler! Din-i mübin, akıl sahiplerine teklif edilir. Din-i mübin, şeriat-ı garra, akıl sahiplerinedir teklif. Fakat akıl, akılsızlara gereklidir. Aklı olanlar, aşkı seçsinler ve aklı terk etsinler.../Fethi Gemuhluoğlu
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.