You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anlamlı Güzel Sözler

Anlamlı Güzel Sözler

General
RE: Anlamlı izler
“Kelam ve söz mal gibidir, israfı caiz değildir.” (Bediüzzaman Said Nursi)

“İlmin İzzeti ve Namusu İçin Münazara”Dersinden…
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"ENTERESAN (OKUMANIZI TAVSİYE EDİYORUM)
Dün Almanya'da hızlı trenle uzun bir yolculuk yaparken az ileride bir bayan bilgisayardan bir şeyler dinliyordu. Bilgisayarının dışında bazı sevdiklerinin resimlerini yapıştırmış. Bu resimlerden biride
ABDULBASIT ABDUSSAMED'di.
Sordum :Tanıyormusun?
Dediki:Evet. O benim kalbimin doktoru dedi.
Dedim: Müslümanmısın?
Dediki: Hayır. Hristiyanım. Ama o ses beni çok etkiliyor dedi.
Rabbım Hidayet nasib etsin.
Vefat etmesine rağmen ABDSSAMED Hala Sevab hanesini dolduruyor."

m.özmen
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
“Batmayı, gözden kaybolmayı gördün ya, bir de doğmayı gör! Düşün ki, Güneş’le Ay batıp gözden kayboldukları zaman onların nûruna bir ziyan gelir mi?”

Hz. Mevlânâ'
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
“Eğer dalaverecilerin oyuncağı ve soytarıların maskarası olmak istemiyorsak, ilk kural, içine kapanık ve ulaşılmaz olmaktır.”
*Arthur Schopenhauer
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Gazali diyor ki: “Evet, ölüme mahkûm olduğu için, her şey boştur. Bu cihanın kâşanesi kum üstüne yapılmıştır." Fatih Harbiye, P.Safa
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Hastalık, fakirlik, musibet ve korkunun acısını ancak onu yaşayan bilir, başkası bilmez. Kötü fikirliliğin, hayasızlığın ve günahkarlığın fenalığını ise bu kötülükleri yapanlar değil, onun dışındakiler bilir."
İbn Hazm
(Ahlak ve Davranış Tarzları - Nefislerdeki Ahlaki Hastalıkların Tedavisi, Çev: Mustafa Çağrıcı, TDV, Ankara 2012)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.