You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ANA KONU-Kişi Sevdigi İLE Beraberdir hadisi

Yeni Üye
Arkadaşlar Allah Rızası İçin Kişi sevdigi ile beraberdir hadisini açıklarmısınız ???????

Birde Sevdigimiz nasıl olcak genç halimiz ilemi yoksa Ölmeden önce ki son halimi o nasıl olacak ???
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: ANA KONU-Kişi Sevdigi İLE Beraberdir hadisi
Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyet edilmiştir. Bir adam Rasûlullah (s.a.v.)’e gelerek: Ey Allah’ın Rasûlü kıyamet ne zaman kopacaktır? Diye sordu. Rasûlullah (s.a.v.), namaza kalktı ve namazını bitirince; “Kıyametin kopmasını soran kimse nerededir? Buyurdu. Adam: Benim Ey Allah’ın Rasûlü dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.): “Kıyamet için ne hazırladın?” buyurdu. Adam: “Kıyamet için fazla namaz ve oruç hazırlayamadım fakat ben Allah’ı ve Rasûlünü seviyorum” dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Kişi sevdiğiyle beraberdir, sende sevdiğinle beraber olacaksın buyurdu. Müslümanların Müslüman olmaları dışında bu söze sevindikleri kadar başka bir şeye sevindiklerini görmedim.” (Ebû Dâvûd, Edeb: 113; Müslim, Birr: 50)
Tirmizî: Bu hadis sahihtir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
kardeşim hadisten kasıt aşık oldugun evlendiğin kişiyle beraber olaçağın değildir hadisten katı kişi kimi ilah edinmişse kimi yol rehberi edinmişse ağirette onunla beraberdir anlamında
Hadis-i şerifte ifade edilen sevgi, Allah için sevmek anlamındadır. Peygamberlerele, velilerle cennette beraber olabilmek için insanları teşvik amaçlıdır. Bir kimse cehenneme gitse de mümin ise tekrar çıkacak ve cennette sevdikleri ile birlikte olacaktır. İmansız kimseye beslenen sevgi ise batıl bir sevgi olduğundan hadisin kapsamına girmez. Hadis, müminleri hem Allah rızası doğrultusunda yaşamaya hem de Allah rızası dairesinde yaşayanları sevmeye davet etmektedir.
Kişi, burada da orada da hep sevdikleriyle beraberdir. Öyle ise, nebilerle, sıddîklerle, şehidlerle beraber olmak isteyen, evvela onları sevmelidir ki, orada onlarla beraber olabilsin. Veya başka bir ifadeyle, ahirette nebilerle, sıddîklerle, şehidlerle beraber olacak olanlar, burada iken onları sevip maiyetlerinde bulunanlardır. Kötülükleri temsil edenler için de, yine aynı hadîsin hükmü ve mânâsı geçerlidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
örnek olarakta putları seven putlarla haşrolunur kendine yalan yanlış kişileri dini önder edinen yalan yanlış liderler secen onları ilah kabul edenler onları sevenler onlarla haşrolunur ahirette
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
diğer sorunun cevabını arkadaşlar versin inşallah ben cennete giriyimde isterse 50 yaşımda olayım gülücük ama bazı rivayetlerde 33 deniyor
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.