benim annem babam yaşlı. dolayısıyla artık çok fazla "tartışmak" , "kavga etmek" ,"sert konuşmak" , "bağırmak" gibi şeyler benim için çok lüks olmaya başladı.
yani tabi anne - babaya karşı bunlar zaten olmaması gereken şeyler ,ama kardeşlere yönelik (de) bunlar çok lüks olmaya başladı. Evet..çünkü bunlardan biri vaki olduğunda annem haklı olup olmamam etkilemeden hemen karışıyor ,eee haklı olsam bile sert bişey söyleyemeyeceğime göre..
ki kurandan "öf" bile demek yasak görülmüş. (Yani "günah!")
bazen arada kalıyorum. annem 18 yıl eğitimini aldığım, bildiğim bir konuda bile olsa bunun aksinin doğru olduğunu söyleyebiliyor.
aceba bu tarz bir durumda doğru olan nedir? nasıl davranmak lazım. bir de babamın şöyle bir savı var "oğullar, babalarının hatalarını, eksiklerini söyleyemezler, söylememeli"
ee o zaman nasıl farkedecek?
biri söylemeli bence ,ama nasıl..
belki de uygun iletişim yöntemini kullanamıyorum.
ayrıca annem evlenmemi istiyor. mantıken hareket edildiğinde bunun bu şekilde doğru olmayacağını söyleyenler oldu , yani senin istemen senin mutluluğun daha önemli diyenler oldu.
bense annemi mutlu etmek için evlenmeye niyetliyim,açık ve net. onun dediğinin dışına kolay kolay çıkamıyorum.
fikirlerinizi beyan edebilir , varsa bir hatamı paylaşabilir ya da konuyu nesnel birşekilde benden bağımsız tartışabilirsiniz.
iyi günler.
hem karşındakine haksızlık olmazmı kendinde mutlu olacaksın ki mutlu edebilesin.