Alıntı:----Her şeyin bir başlangıcı varsa Allah (c.c) başlangıcı nasıl olmuştur?
Zaman basit ve tek düzlemde ilerleyen bir şey değildir. 3 boyutlu evrenimizde bile zamanın izafiliği bilinen bir şeydir. Allah da zaman ve mekandan münezzehtir Allahı zaman ve mekan kuşatamadığı gibi Allahın sıfatlarını TAM MANASI ile akıllar da kuşatamaz.
Alıntı:-----Hz. Muhammed (s.a.v) in Hz Aişe ile 6 yaşında evlenip 9 yaşında halvet olduğu doğru mudur? Doğruysa nolur açıklayın.
Bu konuda çeşitli rivayetler var, nikah yaşını 12 olarak gösteren bazı rivayetler de bulunuyor şüpheli bir mevzu daha geniş açıklayanlar olacaktır tam bilgim yok bu konuda.
Alıntı:-----Kur'an ı Kerim in orjinali niçin yoktur. tama sonradan kitap haline getirildi ama Taşlar a derilere vs yazılmıştı bunlar nerede?
Taşlara, derilere, yapraklara yazılanlar Kuranın belli parçalarıydı. Sahabe Kuranı ezberlemek için vahiy devam ettikçe bunları tutmuştur ve Halife Ebu Bekir Sıddık zamanında da mushaf tamamlandığından ötürü eski parçalara gerek duyulmamıştır Allahu alem, farklı bir gerekçe de olabilir.
Alıntı:-----Sonsuz hayat nasıl olabilir? Herşeyinde bir başlangıcı ve sonu yok mudur? Bunlar insan beynin kavrayamayacağı şeyler diye düşünüyorum lakin mantıklı açıklama bulamıyorum. şimdiden allah razı olsun .
Aynen öyledir, baştaki sorunun cevabı gibi sonsuzluk kavramını düşünmeye çalıştığımızda çok garip bir çıkmaza girebiliyoruz, bunda dünya ile ahireti fazlasıyla kıyaslıyor olmamız da etkili olabilir. Kuranda ahiret hakkında nakledilenler ufak kesitlerdir, Kuranda nakledilenin daha fazlası hakkında kesin yorum yapabiliyor değiliz en doğrusunu Allah bilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)
Sizi rahatsız etmeye geldim!