Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Allahın Ayetini Para İle Satan Hocalara Gitmeyin!!!!
Allahın Ayetini Para İle Satan Hocalara Gitmeyin!!!!
Hocaefendi, mevlit için, ilahi için, gazel için davet edilmişse ki, mevlit proğramlarının tamamı buna havidir, hocaefendi gider, rast makamında, uşşak makamında, hicaz, saba, hüseyni, acem aşiran vs. makamlarında sanatını icra eyler.
Bunlar sanatlarının karşılığında para alırlar. Pazarlık da yaparlar.
Fatih'ten Beylikdüzü'ne cipiyle giden bir hocaefendi, orada sanatını icra edecek ve ondan sonra da 50 TL alacak, adama gülerler.
Sanatın karşılığında icra edilen proğramın ederi yüksek olur.
Yani para caizdir.
Kur'an karşılığında para alınmaması en güzelidir bu ayrı bir husustur.
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
İnsanlar Ramazan günlerinde hocalara giderler, hatim okumasını isterler. Aslında bunu asla yapmamak gerek..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hocayı hem zorluyorsun okumak için hem de arkasından, hoca para mı alırmış diyorsun hem de para veriyorsun bir hatime karşılık, çıkarıyorsun 50TL para veriyorsun...
Hoca senden neden 500TL istemesin. 50TL verip dalga mı geçeceksin hocayla.
Kabahat senin...
Hocayı rahat bırak ve kendi hatmini kendi Kur'an'ını kendin oku, hoca para alınca da dedikodu yapma yakışmıyor..!!!!!!!!!
Hoca birine mevlit okumayacak olursa hocanın işini bitirirler. Para alan hocadan çok cemeat kabahatlidir.
Dolayısıyla bu durumda olan bir hoca para alır.
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi