You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allahın Ayetini Para İle Satan Hocalara Gitmeyin!!!!

Acemi Üye
Merhaba arkadaşlar ben bu olayı çok görüyorum. Hocalara gidiyorlar işte ayet yazıyor vs. ya böyle bir durum olabilir mi bir hoca nasıl Allah'ın ayetlerini para karşılığı satabilir bu olaylar çok adam hastalanıyor, şifa bulamıyor bu yolu buluyor. Hocalarda kimmiş. Lütfen böyle şeylere kanmayalım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Allahın Ayetini Para İle Satan Hocalara Gitmeyin!!!!
Tamam da, sanatını icra edenler "para" alırlar ve "para için bir bedel" belirleyebilirler.
Hocaefendi, mevlit için, ilahi için, gazel için davet edilmişse ki, mevlit proğramlarının tamamı buna havidir, hocaefendi gider, rast makamında, uşşak makamında, hicaz, saba, hüseyni, acem aşiran vs. makamlarında sanatını icra eyler.
Bunlar sanatlarının karşılığında para alırlar. Pazarlık da yaparlar.
Fatih'ten Beylikdüzü'ne cipiyle giden bir hocaefendi, orada sanatını icra edecek ve ondan sonra da 50 TL alacak, adama gülerler.
Sanatın karşılığında icra edilen proğramın ederi yüksek olur.
Yani para caizdir.
Kur'an karşılığında para alınmaması en güzelidir bu ayrı bir husustur.
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bir de şu vardır, hocalar rahat bırakılmalı zor durumda bırakılmamalıdır.
İnsanlar Ramazan günlerinde hocalara giderler, hatim okumasını isterler. Aslında bunu asla yapmamak gerek..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hocayı hem zorluyorsun okumak için hem de arkasından, hoca para mı alırmış diyorsun hem de para veriyorsun bir hatime karşılık, çıkarıyorsun 50TL para veriyorsun...
Hoca senden neden 500TL istemesin. 50TL verip dalga mı geçeceksin hocayla.
Kabahat senin...
Hocayı rahat bırak ve kendi hatmini kendi Kur'an'ını kendin oku, hoca para alınca da dedikodu yapma yakışmıyor..!!!!!!!!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Mevlid okumaya para alınır o dini bir ritüel değildir.
Hoca birine mevlit okumayacak olursa hocanın işini bitirirler. Para alan hocadan çok cemeat kabahatlidir.
Dolayısıyla bu durumda olan bir hoca para alır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kim kimin işini bitirebilir?Her konuda cemaate göre mi davranılacak?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
açılan konu para karşılığı muska yapan, okurum üflerim iyileştiririm diyen kişiler ile ilgili...konuyu mevlüt okumaya getirmişsiniz
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Sizler de haklısınız. Lakin, yılana sarılmak mümkün mü? Değil elbet ama, denize düşen sarılırmış. Nuskacılar var... Üfürükcüler var... vs. Gidiyorsun yani bir kaç kuruş da para veriyorsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.