You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

allahı anmamak o'na inanamak anlamına mı gelir?

Acemi Üye
sizlerden bu konuda yardım almak istiyorum
başlıktada oldugu gibi
Allah'ı anmamak O'na inanmamak anlamına mı gelir?
degerli yorumlarınızı bekliyorum
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa, rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme, derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: allahı anmamak o'na inanamak anlamına mı gelir?
allahı anmamak O'na ınanmamak anlamına mı gelıyor?
allaha ınanıyor olmak ıcın anmak gerekmıyor bence.hersey kalpte bıttıgı için bır an bıle olsa dusunuyor olmak bıle allahı anmak demektır.dıl ıle ıkrar edılmesede kalb ıle tasdık etmek ınanıyor olmak ıcın yeterlı. suan hatırlamıyorum hadıs mı ama soyle denıyor.
kalbınde zerre kadar iman olan herkes mutlaka cennete gıdecektır.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
bende nacizane fikrimi söylemek istıyorm gülücük hangi manada anmamak diyosn canm çok çeşitleri vardr ve çok derin konudur bu basit değil yani...

allah ı anmanın da anmamanın da farklı niyetleri ve çeşitleri vardır....farklı niyetlerde oldugu gibi farklı davranışlarda da allah anılıyor veya anılmıyor.....örn: bir insan öfkelendiği zaman da allah ı anıyor zikir niyetiyle olmasa bile....farklı bir boyuta geçecek olursak ataistler de allah ı anarlar (allah allah.... allah kahretsin...vb daha biçok şey gülücük ) ama inandıkları için değil inanmadıkları halde dillerindn düşürmeyenler var bu zaten allaha inandıklarının kanıtıdır aslında ama kabullenmek istemiyorlar...

kısacası niyetlere göre değişiyor allah ı anmakveya anmamak.....allah ı bilmeyen de anıyor bilende anıyor bu inanmayanların inandıkları manasına gelmez...zikir etmiyorlar çünkü dile getiriyorlar....ama şu da var şimdi açık sormadığn için anladığm kadaryla yardmcı olmak istiyorm allahı anın ki o da sizi ansın...o'nu unutursanz o da sizi ebediyyen unutur diye bir ayet var...dediğim gibi faklı boyutları vardr derin bir konudur...eger daha net yazarsn daha net bi şekilde yardımcı olurm güzel kardeşim...inş.anlatabilmişimdir... rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-05-2009, Saat:05:45 PM, Düzenleyen: ECRİN_ZÜLEYHA.
Acemi Üye
saolun kardeslerim allahım razı olsun
biz aslında bu konuyu arkadsımla tartıştık.ben şöle düşündüm eger inanıyorsan neden anmıyorsun ? arkadsım da düşüncelerini söledi ama saçma oldugu için onu dinlemedim...
düşüncelrinizi belirttiginiz için çok saolun çok tesekkür ederim
ayrıca ecrin_züleyha yorumların için tesekür edrim
allah razı olsun
yeterince yardımcı oldun saolasın kardesim
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa, rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme, derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
estf.canımsın..anlamadım başlıktan yola çıkarak bişeyler yazdm net olsa daha çok şey yazardm gülücük neyse canm ben tşk.ederm şüphede kalmayıp sorma ögrenme yolunu denediğin için gülücük allah razı yolun açık olsun güzel kardeşim rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.