You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allaha helal olsun demek

Allaha helal olsun demek

Acemi Üye
Allaha helal olsun demek
Arkadaşlar hemen gireyim soruma yeryüzündeki ilginç şeyleri okurken allah ne güzel yaratmış herşeyi yüce rabbim dedim sonra da vesvese de geliyor aklıma geldi helal olsun diye bende agzımla helal olsun tabi allahıma dedim burada gram kötü niyetim yoktu ama helal olsun demek kötü birşey olmuşmudur
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Allaha helal olsun demek
İslam alimleri buyurmuşlar ki; Bilerek ya da bilmeyerek küfre düşürücü bir söz söyleyen o anda kafir olur.

Ancak sizin söylediğiniz cümlede küfre düşürücü bir şey var mıdır bilmiyorum.

Yinede siz buyurun hep birlikte söyleyelim.

La İlahe İllallah Muhammeden Resullullah.

Bu konu çok önemli aslında.

Belkide çoğumuz gün içerisinde küfre düşürücü sözler söylüyoruz.

Dilin kemiği yok.

Küfre düşürücü sözler 160 tane kadar var. Bunları araştırmak, öğrenmek şart.

Gün içindede bol bol kelime-i tevhid getirmeli.

İlk önce kendime söylüyorum..
Allah'ım bizleri sadece senin rızanı düşünen kullardan eyle.
Allah'ım sen kimlerden razıysan, kimleri seviyorsan, bizleri onlarla dost eyle.
Dinimizi yanlış öğrenmekten bizi koru. Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-08-2015, Saat:06:39 PM, Düzenleyen: Arkadaş.
Forumcu
Allah hakkında Allahın dediği kadar konuşunuz, sizin sözünüzdeki kasıt küfür ya da yergi olmadığı için ayrıca ağzınızdan çıkıveren sözlerden ayetle sorumlu olmadığınız için lahv gibidir bir daha dikkatli olun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ayrıca Allahlık demek işimiz artık Allaha kalmış demek , ye Allah ye demek, Allah baba demek bir şeyin iyi olduğunu belirtmek için biz de bunun Allahı var demek elfazı küfürdür bu konuyu siteden de ataraabilirsiniz
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ya bir dakka şurda tuhaf bir şey oldu şimdi.
h. Siz başka bir şey sordunuz sonra soruyu sildiniz eşşafii nickli arkadaş sorduğunuz soruya küfürdür dedi. Ama şimdi bakınca sanki direk linkteki konuya küfürdür dermiş gibi oldu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-08-2015, Saat:06:50 PM, Düzenleyen: Alketa.
Administrator
Falancaya bak helal olsun herkesin yapamadigini yapti...helal olsun iyi adammis.. Türkcemizde boyle herkesin yapmadigi guzel seyleri yapan ornek insan insanlar icin kullanilan bir söylem. Dini manada dusunursek helal kilmak Allahin kudretindedir mantikende kul Allaha birseyi helal kilamaz. Siz ilk soyledigim anlamda soylemissiniz ama yinede bu soylemden kacinin . agiz aliskanligi olmasin . vesselam
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.