You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah rızası için sorularıma cevap verir misiniz?

Ben namaz kılarken haşa sanki allahın meleklerine düşmanmışım gibi sanki ben allahın meleklerine düşmanmışım gibi bunu doğrulayan düşünceler geliyor eğer ben allahın meleklerine düşman olsaydım gerçekten bunu doğrulayan düşünceler gelirdi yine aklıma.Ve o düşüncelerin yüzünden ben sanki melekleri kıskanıyormuşum ve bu yüzdende meleklere gönülsüz selam veriyorum ben allahın meleklerine düşman değilim ki.Ve namazda haşa allahın huzurunda değilmişim ve allahın huzurunda boğun eğmiyormuşum gibi sanki başka birisinin huzurundaymışım gibi ve sanki başka birinin huzurunda o kişiye secde ediyormuşum gibi ve onun için namaz kılıyormuşum gibi oluyor.Ve namazımı bitirmek için sağımdaki ve solumdaki meleklere selam verirken sanki onları kıskanıyormuşum gibi sanki onların pozizyonları benden daha üstün gibiymiş gibi oluyor ve onlara bu yüzden selam vermek istemiyorum gönülden bir şekilde ve öylece sık sık bunlar oluyor namazda iken.Ve namazı hızlı kılmak namazın kabul olmamasına sebebmiş ama ben bazen gönülden namazı hızlı kılmak istiyorum hep dualar ediyorum şeytandan korunuyorum ama hep böyle şeyler oluyor.Benim kıldığım namazlar şimdi boşamı geçmiş oluyor ve benim kıldığım namazlar huşu içinde kılınmamış mı oluyor benim tarafımdan huşu içinde kılınmamış gibi mi oluyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Allah rızası için sorularıma cevap verir misiniz?
Kardeşim ben normal bilgisiz bir kullanıcı olarak sana cevap vereyim.
Öncelikle şunu söyliyeyim aklımıza gelen şeylerin hiçbirinden sorumlu değiliz. Şeytanın bizim kalbimize attığı şeyler yani bizim aklımıza gelenlerin hiçbirinden sorumlu değiliz. Sana bir olay anlatayım bir kardeş namaz kılmıyormuş neden namaz kılmıyorsun diye sorduğumuzda ben içimden sürekli Allah a küfür ediyorum. Namaz kılarken bile içimden küfür geçiyor daha çok günaha girmemek için kılmıyor diyor.
Biz dedikki aklımıza gelen yani kalbimize atılan hiçbirşeyden sorumlu değiliz. O küfürleri sen değil şeytan ediyor dedik. Hatta bir anda gözümüzün önüne bir sahne gelebilir, kötü bir sahne o sahneden dahi sorumlu değiliz. Şeytan bizim ibadet etmemizi istemez ve bize böyle vesveseler verir. Düşüncelerden sorumlu değiliz ama bilerek sürdürmemeliyiz hemen başka birşey düşünmeliyiz. Mesala şeytan dediki melekleri kıskanıyorsun. ona cevap vermemek gerekir duymamazlıktan gelmek gerekir.

Yapman gereken vesvese geldiği zaman hemen başka bir şey düşün. Mesala Allah ın bir sıfatını düşünebilirsin o çok bağışlayandır bize rızk verendir. Ve Said Nursi Hz. vesvese için diyorki; Önem verdikçe büyür, önemsemezsen küçülür. Aklına ne gelirse gelsin duymamazlıktan gel ve hemen düşünceni değiştir. Aklına hiç gelmemiş gibi düşün. Allah ın izni ile kısa sürede düzelecektir. Namazını kesinlikle bırakma kardeşim zilzal süresinin son ayetlerinde kim zerre kadar iyilikte yapsa kötülükte yapsa karşılığını alacak diyor. Senin namazların bizimkilerden daha değerli olabilir. Çünkü senin namazlarında zorlanma var vesvese var. Sakın ibadetlerinin boşa gideceğini düşünme.

Başka bir sorun olursa görürsem cevaplamaya çalışırım. Fazla bir ilmi bilgim yok ama yazmaya çalışırım bildiğim kadarı ile.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Sanki gerçektende onlara düşmanmışım gibi düşünceler geliyor aklıma sanki ben onlara düşmanmışım gibi gerçekte ama aslında düşman değilim ama düşmanmışım gibi düşünceler geliyor sanki düşman olduğumu belirten düşünceler oluyor ama aslında düşman değilim. Sanki düşman olduğumu düşünmeme sebeb olucak şeyler geliyor aklıma ama düşman değilim aslında.Sanki ben gerçektende onlara karşı düşmanmışım gibi ve sanki düşmanmışım hani düşman olan birisi karşıdaki kişiye kötü dileklerde bulunur ya aynen böyle oluyor meleklere karşı benimle ilgili. Sanki gerçektende onlara karşı düşmanmışım gibi ve bu yüzdende meleklere ve allaha böyle şeyler oluyor. Namazlarımda.Aslında ben meleklere düşman değilim ama sanki düşmanmışım gibi düşünceler geliyor hani bir insan birilerine düşman olur ya bende sanki meleklere düşmanmışım gibi bunu sanki gerçektende varmış gibi düşünceler geliyor o yüzden. Ve Meleklere sinirlenmişim gibi hırslanmışım gibi kin tutmuşum gibi onları çekemiyormuşum gibi onlara düşmanmışım gibi oluyorum ve o zamanda sağımdaki ve solumdaki meleklere gönülden selam vermiyorum istiyerek.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Melekleri seviyorum ama sanki meleklere selam vermeden önce sanki önceden düşman olmuşum gibi aslında böyle bir şey olmuyor ve böyle bir şey yok ve sonrada düşmanmışım gibi meleklere selam veriyorum anlatmak istediğim budur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.