Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
ALLAH RIZASI İÇİN DUA EDELİM
ALLAH RIZASI İÇİN DUA EDELİM
...Tabıı kı de esbababada rıayet etmek gerekıor.. calısmak cabalamak gerekıor.. ama borcumuz var dıe yeise kapılmamamk gerekıor.. cnku senın elındekı azıcık parayı da bereketlendırecek olan ALLAH..
hergun vakıa süresi okumus olun ıns..
iNŞALLAH tez zamanda bereketını görmus olursunuz...
dua edelım..
...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...
şu duayı okuman tavsiye edilir.(her dua ibadet yani Allah'a yakınlaşma niyetiyle olmalı)
Allah’ım! Muhammed ve Âline salât eyle ve yüzümü eskitecek, zihnimi karıştıracak, düşüncelerimi dağıtacak, uzun süre beni meşgul edecek borca düşürme beni. Rabbim! Borç tasası ve düşüncesinden, borç meşguliyeti ve uykusuzluğundan sana sığınırım. O hâlde, Muhammed ve Âline salât eyle ve beni böyle bir duruma düşürme. Rabbim! Borcun hayattaki zilletinden ve ölümden sonraki vebalinden sana sığınırım.
O hâlde, Muhammed ve Âline salât eyle ve artan bir zenginlikle ya da ardı kesilmeyen yetecek bir rızkla borçlanmaktan koru beni. Allah’ım! Muhammed ve Âline salât eyle, israfa ve ihtiyaçtan fazla tüketime karşı beni koru; bağışta bulunmak ve ifrat ve tefritten sakınıp orta bir yol izlemekle beni düzelt; gideri gelire göre ayarlamayı bana öğret; lütfunla beni savurganlıktan koru; rızkımı helâl yollardan ver; harcamamı iyilik kapılarına yönelt; gurur ve kibir getirecek, zulme sürükleyecek, taşkınlığa sebep olacak malı benden al.
Allah’ım! Yoksullarla birlikteliği bana sevdir; güzel sabırla onlarla birliktelikte bana yardım et. Fani dünya malından beni nasipsiz ettiğin şeyleri, kalıcı hazinelerinde benim için biriktir. Dünyanın değersiz mal ve metaından bana bahşettiklerini komşuluğuna ulaşmak, yakınlığına kavuşmak ve cennete ağmak vesilesi kıl. Hiç kuşku yok, sen büyük lütuf sahibisin; sen cömertsin, kerem sahibisin.
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Allah yardımcınız olsun.
Ümitsizliğe düşmeyin.
Elinizden geleni yapip dua edin
Imtihan oluyoruz
Rabbim kazananlardan eylesin
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi