You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah'ın emrettiklerini yapmayıp, yasakladıklarından kaçınmamak ne anlama geliyor?

Allah'ın emrettiklerini yapmayıp, yasakladıklarından kaçınmamak ne anlama geliyor?

Forumcu
Allah'ın emrettiklerini yapmayıp, yasaklarından kaçınmamak ne anlama geliyor? Allah'ın emrettiklerini yapmayıp,yasakladıklarından kaçınmayanlar,Allah'a, ben senden daha iyi biliyorum demiş olur. Bu sebeple cehennemlik amel işlemiş olur. İblis,Adem'e,beni ateşten yarattın,onu çamurdan,ben ondan üstünüm,ona secde etmem dedi ve  bu şekilde huzurdan kovulup lanetlendi ve bunun neticesinde cehennemlik oldu.Yani İblis, Allah'a,ben daha iyi bilirim demiş sayılıp huzurdan kavuldu,lanetlendi ve cehennemlik oldu. Daha sonra İblis'de,hz.Adem,i ve Havva'yı yasak ağacın meyvesinden yedirerek kandırdı ve cehennemlik oldu ikiside. Fakat Adem ve Havva tövbe etti bu sebeple, cennetten çıkarılarak dünyaya sürdürüldü. Adem ve Havva dünyada imtihan oldular ve öldükten sonra kabir hayatı başladı. Daha sonra kıyamet kopacak ve yeniden diriltilip mahşerde olacaklar ve sonra tekrar cennete girecekler. Adem ve Havva  neslinden gelen insanlarda dünyada onlar gibi imtihan olacaklar ve en son ya cennete yada cehenneme girecekler. Tüm bu sebeplerle görüldüğü gibi,Allah'ın emir ve yasakları önemlidir ve hata yapılırsa bu konularda tövbe edilmelidir ve pişman olunmalıdır. Aksi takdirde cehenneme düşülebilir.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Allah'ın emrettiklerini yapmayıp, yasakladıklarından kaçınmamak ne anlama geliyor?
Çok güzel özetlemişsiniz, gerçekten Allah’ın emir ve yasaklarına uymak kulluğun temelidir. İnsan hata yapabilir ama önemli olan hatadan sonra pişman olup tövbe etmektir. Allah affedicidir, tövbe edenleri sever. İnsanın Rabbine karşı haddini bilmesi ve teslim olması gerekir. Emir ve yasaklara uymak, Allah’a güvenmenin ve saygı göstermenin bir göstergesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Allah'ın emrettiklerini yapmayıp, yasakladıklarından kaçınmamak ne anlama geliyor?
Faydalı olacağına inandığım için bu makaleyi yazdım. Inşallah her okuyan fayda görür.
Dünya ahiretin tarlasıdır.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.