You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah'ı hayal etmek lütrenn yardımm. edin

Acemi Üye
ALLAH'ı hayal etmenin hükmü nedir yani bu konuyu çok soruşturdum ama cevap bulamadım "Ben çocukken Allah'ı hayalime yansıtırdım sonradan küfür olduğunu öğrendim şimdide bazı zamanlar kendiliğinden aklıma geliyor bazen sanki kendi isteğimle düşünüyorum bazende aklıma kendiliğinden geliyor ancak ben 5-6 saniye devam ettiriyorum" günahmıdır küfre düşermiyim yardımcı olun lütfen
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Allah'ı hayal etmek lütrenn yardımm. edin
Herkese olan bir şey bu düşüncelerinizi kontrol edemezsiniz.Vesvese veriyor şeytan.Ne kadar düşünseniz de büyüklüğünü idrak edemezsiniz zaten,yarattıklarını düşünün diyor büyüklerimiz.
İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez,Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez. Ziya Paşa

Aklınıza geldikçe tövbe edin ve çok üstünde durmayın,siz üstünde durdukça daha çok vesvese verir şeytan.

18kasım2013 de başka bir forumda daha sormuşsunuz aynı soruyu.Bence internette aramayın siz cevabı çünkü orda verilen cevaplarda işe yaramamış. Kitaplardan cami,cemaat hocalarından araştırın.Sohbetlerden dinleyin daha tesirli olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-02-2014, Saat:09:53 AM, Düzenleyen: Kendi Fikri.
General
Kardeşim bak ilmihalden bir soru ve cevabıyle yanıt vereyim sana.

+ ALLAH'IN ZATI HAKKINDA DÜŞÜNCE CAİZMİDİR?
- Caiz değildir. Çünkü akıl, Allah'ın zatını anlamaktan acizdir. Allah'ın, ancak sıfatı hakkında düşünülür.

Yani mesela bak bnimde oluyor namazda Allah'ın huzurundayım böyle sumo güreşçileri var ya onlar gibi kocaman bir varlık var o varlığı akıl büyük olarak o şekilde simgeliyor. (Tabi şeytanın vesvesesi çok büyük bu konuda.) Eğer sen Allah'ı hep o şekilde iyi yarı bir varlık gibi düşünmeye devam edersen, Allah'ı ete kemiğe büründürürsen sıkıntı olur. Yok Allah'ı düşününce aklına tek bir portre değilde misal olarak nurdan yaratılmış bir ağaç misal bir dağ filan gelirse onda her hangi bir sıkıntı olmaz. Buradaki tek korunulacak yer şeytan hep aynı portre üzerinden saldırın bize. Bak örneğinden benim aklıma namazda hep Allah o dediğim sumo güreşmileri gibi geliyor ama 3-4 saniye sonra o düşünceyi kafamdan çıkartıyorum. Yok eğer düşünmeye devam edersem Allah korusun dinden bile çıkabiliriz. Neden biliyormusun. İslama iman 2 yolladır. 1.si kalp söyleyecek, 2. dil tastik edecek(destekleyecek). Bizim kalbimizde Allah (haşa) bir sumo güreşçisi gibi geliyor. Ve artık biz namazlarda o güreşçiye ibadet etmeye başlıyoruz... Yani Allah'a iman ve ibadet ederken aslında şeytanın oyununa düştük ve başka bir varlığa secde etmeye başladık... İnşallah anlatabilmişimdir gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
kardeş dediklerini anladım ancak benm durumum ne düşüncelerimi konrol edemiyorum aklıma hep bi şekilde geliyor cami minaresi gibi haşa Allah hın şeklini biz bilemeyiz aklımız almaz ama bezen kötü tarafımız bunu yapıyor anlamıyorum bazı zamanlar kendiliğinden aklıma geliyor bazen sanki kendi isteğimle düşünüyorum bazende aklıma kendiliğinden geliyor ancak ben 5-6 saniye devam ettiriyorum sanki bu durumumu kimse cevaplamadı küfre mi düştüm nerdeyse psikolojim bozulcak
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İslam kolaylık dinidir. Tabiiki derinlerine inince asıl zorluklarla karşılaşırsın (evlilik gibi konularında mesela) ama böyle ibadet esnasında olan durumlarda Allah kolaylık vermiştir bize. Hiç korkma. Sen ibadetine kaldığın yerden devam et. Allah'a şirk koşmadıkça öyle psikolojini filan bozma. Ne diyor şeytan: "Ya Rabbi ben sana giden yola oturacağım, kiminin sağından kiminin solundan, kiminin önünden kiminin ardından geleceğim, boş durmayacağım.” Şeytan kıyamete kadar boş durmayacak. Sen kendini sağlama alkı her şeytanın vurduğu darbede islam duvarını yıkma. Elif gibi dimdik, vav gibi iki büklüm ol.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Faydalı olabildiysek ne mutlu bize... Allah kolaylık versin hem ibadetlerinde hem hayatın hemde ruhun kabz olunduktan sonraki hayatında... Selametle...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.