You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
Allah'ı görmek
Rü'yet "Allah'ı görmek":
Hz. Ebubekir es-Sıddık (r.a.) şöyle demiştir: "Her neyi gördüysem mutlaka Allah'ı ondan önce gördüm."
Hz. Ömer el-Faruk (r.a.) şöyle demiştir: "Her neyi gördüysem mutlaka Allah'ı onunla beraber gördüm."
Hz. Osman'dan (r.a.) da şöyle rivayet edilir: "Her ne gördüysem mutlaka ondan sonra Allah'ı gördüm".
Bazıları şöyle demişlerdir: "Ne gördüysem mutlaka Allah'ı yanında gördüm."
Kimileri şöyle demişlerdir: "Her ne gördüysem mutlaka Allah'ı içinde gördüm."
Bazılarının da şöyle dedikleri aktarılmıştır: "Gördüğüm sırada hiçbir şey görmedim."
Bazılarının sözü şöyledir: "Hiçbir şey görmedim."
Kimi de şöyle demiştir: "Onu gören hiçbir şey görmemiştir."
Bazıları şöyle demişlerdir: "Ancak bir şeyde görülür."
Kimilerin sözleri de şöyledir: "Kendini gören Onu görmüştür. Çünkü görme birbirini takip eder kendini bilen Rabbini bilir."
Bazılarının dediği şudur: "Görme ancak görmenin nefyedilmesiyle sabit olur. Dolayısıyla Onu görmeyen Onu görmüştür."
Birinin sözü de şöyledir: "Onu gördüğümden beri Ondan başkasını görmedim."
Bir diğerinin sözü de şöyledir: "O'nu, ancak O'nu bilen ve ancak O'nu bildiği gibi görebilir."...
Muhyiddin İbn Arabî (k.s)
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.