Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Allah geleceği biliyorsa neden bizi imtihan eder?
Allah geleceği biliyorsa neden bizi imtihan eder?
Yani şoyle düşün; Allah insanları yaratıp hemen sen cehenneme, sen cennete deseydi, o kul itiraz etmez miydi, "Allahım ben ne yaptım da cehennemlik oldum" demez miydi?
Ha soruyu şöyle soruyorsan: Neden Yarattı?
Çünkü Allah olması hasebiyle, yani Allah yaratıcıdır. Yaratmayan Allah olamaz ki. Yani düşünsene hiç bir şey yok, bırak insanları evren de yok, cinler melekler de; hiç bir şey. Sadece Allah olsaydı. Kendi kendine, o Allah olur muydu? Ona kim Allah diyecekti?
Peki neden insanları hep cennetlik değil de karışık yarattı?
Allah indinde melekler de, cinler de, şeytanlar da ve insanlar da hepsi birdir. Hepsi kuldur.
Allah evet hepsi sadece kulluk eden, asla isyan etmeyen "cennetlik" kullar yaratmıştır. Melekler.
Allah yine hepsi cehennemlik, asi kullar da yaratmıştır. Şeytanlar ve avanesi.
Bir de lütfundan insanları yaratmıştır.
Onlara Melek veya Şeytan olabilme yeteneği de vererek.

Allahu teala çok yücedir o kupkuru taşın üzerinde havadaki nem ile beslenen yosunu yeşertendir kupkuru kalplere hidayeti nakşedendir Merhameti denizler kadar engindir o denizde günahlar tevbe suyuyla akar gider.Sağlık esenlik ehli imanı bulsun derdi olan dermana ersin.
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi