RE: ALLAH (C.C) HAKKINDA ÖNEMLİ SORULAR YARDIM LÜTFEN KAFAM ÇOK KARIŞIK
Sevgili din kardeşlerime ve emek edip cevap veren bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim ancak kafam daha da karıştı ve yeni sorularım meydana geldi, istediğim ve tatmin edici cevapları alamadım malesef birtürlü , yinede umuyorum ki bu yeni eklediğim sorular da dahil (arkadaşların yazdıklarına mavi olarak cevaben) beni aydınlatacak hocalarım çıkacak burdan, bu arada da ben boş durmak istemem ve araştırmaya devam edip Kuran-ı Kerim i okumak isterim. Belki aradığım cevapları orda bulurum, rica etsem bana tavsiye edebileceğiniz bir link varmıdır acaba ? Kuran-ı Kerim için, (sadece Türkçe meali) ve mümkünse PFD formatında ve ücretsiz olsun , çünkü şu an satın almak için maddi imkanım yok malesef
noyan35
sevgili kardeşim kendi kapasitem kadar yorum yapmak istiyorum..ben çok bilgili olmuş değilim..zavallı aciz bir kul olarak şunu derim sadece ALLAH ın ilme kudretine bu kadar sorguya düşmemeliyiz..
Bu konuda gerçekten çok haklısınız ALLAH ın kudretini kimse sorgulamalı ama ister istemez merak ediyor insan bazı şeyleri, bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek ayıp değilmi 
diyorsun ki şeytanı yok edebilirdi..insanların cehennetlik ve cehennemlik olduğu belli ise nedir bu sınav diyorsun..
o zaman şunuda düşünebiliriz ALLAH ımın gücü o kadar kudretli ki..o zaman yaratılmışları yaratmasaydı tövbe haşa ne derdi vardı da bunlarla uğraştı..
peki soruyorum Rabbim hiçbirşeyi yaratmasaydı ..Biz olmasaydık O'nun ilahi gücünü nereden bilecektik..Şu dünyaya bak uzaya bak denizlerin altındaki o harika balıklara ..dünyanın rengine bak bunları görebilecekmiydik..sen burada bu soruları sorabilecekmiydin
Evet çok doğru esas cevap aradığım vede hala daha cevabını bulamadığım sorulardan 1 tanesi de bu,ama bu mantığa göre normalde burdan ALLAH ın geleceği görme gücünün olmadığı çıkar mantıken tövbe haşa (ki bence öyle bir ihtimal yok, herşeye güce yeten ALLAH mutlaka geleceği en ince ayrıntısına kadar biliyor) ama bu arada ben bizi neden yarattı diye sormadım , sanırım yanlış anlaşıldım , ben bizi neden direk Dünya yüzüne sınav için yolladığını sormuştum, yine bildiğim kadarı ile ALLAH insanoğlu Hz. Adem i önce yarattı, bildiğim kadarı ile de yarattıktan sonra da sorgusuz sualsiz cennetine alacaktı dünyaya yollamadan hemde ancak, sonra Şeytan Hz. Adem'in üstünlüğüne itiraz ettikten belli bir süre sonra Dünya yüzüne yolladı, ve Bu konular malesef çok derin ve çok şeyler çıkar buradan , irdelemek belki yanlış vede ALLAH ın gücü , aklı, mantık ve kudret i , kesinlikle ki ne bir dünya üzerinde herhangi bir mahlukat veya dünya dışında herhangi bir mahlukat ile mukayese edilemez ancak, böylede düşünebiliriz , eğer Şeytan insanoğlunun üstünlüğünü de kabul edip hiç itiraz etmeseydi , yine bütün insanlar dünyaya gitmeden Ruh olarak sınavsız bir şekilde direk cennete gitmeyecekmiydi ???
eee kardeşim bırakta dua istesin,bırakta sınava çeksin .. o kadar güzellikler vermiş bize bunun değeri bilebilecekmiyiz veya biliyormuyuz..
Dünyadaki güzelliklerin , Cennetin güzellikleri karşısındaki değeri nedir ki ???
şöyle örnek verebilirim bir anne olarak benim bir çocuğum var yıllarca onun için uğraşıyorum emek veriyorum,uykusuz kalıyorum, hastalandığında içim acıyor..büyütüyorum acaba şuan nasıl diye heran düşünüyorum neden ...zorum ne ..zorum sevgi zorum canım ...buna karşılıkta evladımdam saygı bekliyorum..değer görmek istiyorum..boynuma sarıldığında kucağıma yattığında bana yaklaştığında benden mutlusu olmuyor..
İşte benim 1 evladım var(tabiki emanet bana) ALLAH ın sayamayacağın kadar yarattığı varlık ..karşılaştırabilirmiyiz tabiki hayır..
Sevgili din kardeşim ,ALLAH evladınızı size bağışlasın , ve ona Hayırlar ve uzun ömürler ihsan eylesin 
Zehan
“Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler, diye yarattım.”(Zariyat, 51/56)
ALLAH a sadece insanlar ve cinler mi kulluk edip , namaz kılıp dua eder ?? , Melekler etmez mi ? meleklerin mertebesi insanlardan daha mı yüksek ? eğer öyle ise zaten şeytan bu yüzden itiraz etmedimiydi ? , birde tövbe haşa , ALLAH egosu yüksek ve kendi egosunu beslemek isteyen bir varlıkmıdır (tövbe haşa hiç zannetmem, bence mümkün değil) ?? insanların veya diğer mahlukların ona kulluk etmesine mi ihtiyacı var ? bütün yarattıkları ona kulluk ederse sınırsız olan kudreti daha mı artar ?? birine bişey ıspatlamak zorundamı ? (mesela bakın meleklerim , görün , yarattığım insan bana kulluk edip beni seviyor ve bana saygı gösteriyor gibisinden ) ben ALLAH a sadece kalpten ve samimi olarak sevsem ve saygı duysam olmuyor mu ?? , veya kullarının ona sevgi ve saygı duymasını isterse ,bütün kullarını Dünya hayatı olmadan direk Cennete alsa idi ona saygıda ve sevgide kusur eden bir kul olabilirmiydi hiç gerçekten ??
''O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır ve O; mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.''
çok bağışlayıcı olduğuna dair hiç bir şüphem yok , hatta en büyük cezalandırıcı ve bağışlayıcı imiş , hatta öyle ki şeytan bile bazen ara ara bağışlanacağına dair ümit edermiş
(Mülk Suresi,2)
Ayetlere dikkat ederseniz Allah insanları ve cinleri yarattığında onları denemek istedi.Şeytan da bir cin olduğuna göre,
(Şeytan bir cin mi ? bize öğretilen bilgiye göre onun bir melek olduğuydu ALLAH ın huzurundan kovulmadan önce , Azrail, Cebrail gibi ama görevi ne idi onu bilmiyorum) Ademe secde hususunda denendi,ama denemeyi geçemedi, kibirlenip başarısız oldu.
Allah onu hemen helak etmeyip,mühlet vererek bu sefer insanı denemek istedi.
İnsanı dünyaya gönderip, kendisine ne kadar kulluk edeceğine bakıyor;
Ki bu arada Şeytan ALLAH ı görüp ALLAH ile yüzleştiği halde , üstelik kahredici gücünü de bildiği halde göz göre göre nasıl ALLAH a karşı gelebildi , ki biz insanoğlu olarak bizim bildiğimiz bilgiler sınırlı olduğu halde ve sadece Kuran-ı Kerimden bildiğimiz bilgiler ışığında mı kulluk etmemizi mi buyuruyor ?? , sadece ona kalpten inanmamız , sevmemiz , saygı göstermemiz ve iyi bir insan olmamız neden yetmiyor ??
Allah bize cüzi irade vermiş,biz bu iradeyle bir şey yapmak istediğimizde,mutlak iradesiyle o fiili yaratıyor,yani bize onu yapma fırsatı veriyor.
Bize o aklı , beyni ve iradeyi de veren ALLAH değilmidir ??
Allah, insanın bütün amellerini, bütün fiillerini her şeyi kuşatıcı ilmiyle bilir. Ama, iradesini ve kuvvetini sarf ederek o işi yapan insandır ve her türlü sorumluluk da ona aittir.
Neden yazılan bir kaderi sadece oynadığımız için bütün sorumluluk bizde olsun ? bide böyle düşünün , farzedin ki yazılan bir filmin senaryosunda oynarken (film de cinayet filimi olsun , bana bir silah veriliyor ve ben bu silahla birini öldürmem lazım senaryoya göre , ama bana verilen silah gerçek benim bilgim dahilinde de değil silahın gerçek olduğu ve ben o silahla birini gerçekten öldürüyorum) şimdi bu durumda bütün sorumluluk benim mi oluyor ??
Rabbimiz bizim yaptıklarımızı,yapacaklarımızı ezeli ilmiyle bildiği halde,
her fiilimizi,sözümüzü kaydediyor, ahirette bunları bize gösterecek ve sonra da bunları yapmadık diyemeyecek kimse.
ALLAH zaten kesin bildiği bilgileri neden kaydetme ihtiyacı duysun ki okadar kudretli olduğu halde ; o diledikten sonra dilediği kişinin dilediği zamanki bütün bilgilerine ulaşabilecek bir güce sahip değilmi zaten ??
Şöyle düşünelim:
Bir öğretmen, iki öğrencisinin sınavdan nasıl sonuç alacağını bilse, ve sınav yapmadan sen geçtin, sen kaldın dese bu adaletli olur mu?
Sınavın sonucu en başından belli ise zaten , adalet bunun neresinde ki ?? , formalite icabı bir sınav yapılmış veya yapılmamış ne anlamı olur ki ozaman ?? , izin verirseniz bunu böyle açayım biraz, bilindiği gibi her insan eşit doğmuyor , kimisi doğarken çok büyük zenginlik içinde (mesela vehbi koç veya sabancı ve hatta Bill Gates in çocukları bile olabilir ornek vermek gerekirse, kimisi de açlık ve sefalet içinde doğuyor , örnek vermek gerekirse somali de doğanlar gibi mesela) , zengin bir insanın hırsızlık veya katillik veya tecavüz suçları işlemesi olasılığı fakir bir insanın bu suçları işleme olasılığına göre kat ve kat daha düşüktür, veya kimisi bizim gibi müslüman bir toplumda dünyaya gelir kimisi hiristiyan veya budist veya yahudi toplumda, biz enson din toplumunda doğduğumuz için dinimizi değiştirmemize gerek yok ama diğer toplum insanları önce kendi inançlarını değiştirmek zorunda , bu iş okadar kolaymı ?? siz olsanız tövbe haşa , müslümanlık dininden kolay kolay geçebilirmisiniz mesela hiristiyanlık dinine ??lütfen bana bütün samimiyetiniz ile söyleyin , bu olay sınavda 1 eşitsizlik ve adaletsizlik yaratmıyormu ?? yani demek istediğim neden bütün insanlar sınavlarına eşit başlamıyor ??
O zaman kalan öğrenci, 'ne biliyorsunuz, beni sınamadan kaldığımı', demez mi?
Bu eşsiz fırsatı değerlendirip şu dünya hayatındaki imtihanı geçmeyi Rabbim hepimize nasip etsin inşallah. (amin)
Furkan bin Ömer
1-Herşeyi yarattığı gibi Şeytan'ı da Allah (c.c) yarattı , madem Allaha kafa tuttu neden onu orada hemen yok etmedi yada Kafa tutmasına fırsat verip , kendi yarattığı bir Mahlukat (Şeytan) ile iddaya tutuşur gibi oldu ??
Bu sorunun cevabı en kısa şekilde şu şekilde açıklayım.
CVP: İblis, Allah'ın Yaratmış Olduğu Tüm Kulları Kötülüğe Çekmek ve Sevk Etmek İster. Allah, Şeytanı Yarattı ve Kendisine İtaat Etmesini İstedi Ancak İtaat Etmedi.
Eğer Neden O Anda ALLAH, İblis'i Yok Etmedi Dersen, Allah(c.c) Kullarını İmtihandan Geçirmek İçin O Anda İblis'i Yok Etmedi. Şunu da Düşünmek Gerek Kardeşim, İmtihan, Cennet ve Cehennem.
Sevgili Furkan kardeşim, sence ALLAH , kullarını sınava alması için şeytana gerçekten ihtiyaç duyarmıydı ? , şeytansız da yapabilecek sonsuz bir gücü ve kudreti yokmu ALLAH ın ? , unutma ki ALLAH hiç kimseye muhtaç ve ihtiyaçtı olmayan sonsuz bir güçtür