You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah Bizi Yaratmadan Önce Nerdeydi?

Profesör
Sual : Allah bizi yaratmadan önce nerdeydi? Allah bizi yarattı ise Allah'ı kim yarattı? Bu sorulara nasıl cevaplar vermeliyiz?

Cevap :
Allahu Teala Hazretlerinin var olmak için bir mekâna ihtiyacı yoktur. Şu anda da her hangi bir mekanda değildir ki kainatı yaratmadan önce yani mekan yokken nerede idi diye düşünelim.
Rabbimiz yaratılmışlar gibi bir varlık değildir. Dolayısıyla mahlukların ihtiyacı olan hiç bir şeye O muhtac değildir. Yani var olmak için bir yere de ihtiyacı yoktur.

Bu gibi suallerin cevabında şu hadis-i şerifteki ikazı her zaman dikkate almak lazımdır:

“Allah-u Teâlâ’nın zatını tefekkür etmeyin (düşünmeyin). O’nun nimetlerini ve yarattığı varlıkları düşünün. Çünkü siz Allah’ın zatını düşünmeye güç yetiremezsiniz.”

Yukarıdaki aynı sebebden ötürü onun bir yaratıcıya ihtiyacı yoktur. Çünkü yaratıcıya muhtac olmak yaratıkların sıfatıdır yaratıcının sıfatı olamaz. O zamanlar üstü olarak ezelidir.

Hem farz-ı muhal onun da bir yaratıcısı olsa idi o zaman evvelki yaratıcının da yaratıcısının olması gerekir. Onun da gerekir diğerinin de gerekir.Bu şekilde geçmiş sonsuza kadar uzanan yaratıcılar olması mümkün mü? Elbette hiç mümkün değil.

Muhakkak bir sonu vardır ve bir ilk yaratıcı olmalıdır. İşte o da Allah'tır .
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: Allah Bizi Yaratmadan Önce Nerdeydi?
Allah razi olsun

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
faydali bi konu olmus sagolasin
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
182) Ebû Rezîn (Radiyallahu anh)'dan rivayet edildiğine göre kendisi şöyle söylemiştir :
Ben Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'e: __ Yâ Rasûlallah! Rabbimiz mahlukatı yaratmadan önce nerde idi? diye sordum. Rasûlulah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) : «Rabbimiz, ne altında ne de üstünde hava bulunmayan bir amâ da idi. Orada hiç bir yaratık yoktu. Rabbimizin arşı su üzerindedir», buyurdu.
(İbn Mace, Mukaddime, 13; Tirmizi, Tefsîr, 12; Ahmed b. Hanbel, IV, 11, 12)
(Tirmizi'nin değerlendirmesine göre hadis hasendir ve senedi sahihtir.)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.