You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah asla unutmaz.

General
Allah asla unutmaz.
-Nihan Vefa: Ben öğretmenim. Sivas'a giderken muz aldım molada.Yanda oturan 80 yaşlarında bir amca torbaya bakınca, ben de "göz hakkı" diyerek çıkarıp bir muz verdim. Ertesi yıl, yine Sivas'a giderken aynı yolda moladan çıkışta yanımda oturan bir hanım "göz hakkı" diyerek ve gülümseyerek bana bir muz uzattı ve otobüsten indi. Asla unutmadım bu anımı. Arkadaşlarıma anlattım, onlar da "tesadüf"dediler maalesef. Ama ben tesadüf olmadığını biliyorum.
- Allah asla unutmaz. Her şeyi yazar ve zamanı gelince dilediği şekilde gereğini yaratır. Belki göz hakkı demeden verilseydi, zamanı gelince, göz hakkı denilmeden alınırdı. Bilmem ki nasıl vermek daha doğru olurdu. Hayatta zerre kadar tesadüf olmadığını ilk bilmesi gereken biz Müslümanlarız.

muhammed bozdağ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Allah asla unutmaz.
şüphesiz sözlerin açık ve net...yaratan bizleri bu dünyaya unutmak için göndermedi biz onu unutmadıkca...bizler onun yolunda ilerledigimiz sürece unutulmayacagız...

hikayede böyle bir baglam söz konusu...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Çok doğru.Eyvallah.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
son satırlara dikkat...

Hz.Süleyman bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da, bir buğday tanesi yerim diye cevap verir. Cevabın doğruluğunu kontrol etmek isteyen Hz. Süleyman (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyar ve hava alacak şekilde şişeyi kapatır.Sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır. Hz.Süleyman (a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar. Karınca da, "Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah (c.c) verirdi. Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi.Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden yarısını bıraktım der."Rızkı veren Allah'tır... Ve dünya Hz. Süleyman'a bile kalmamıştır.
,. Ay yüzlüü...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah hiç bir kulunu ne iyiliklerini nede kötülüklerini unutmaz..Kötülükleri tevbe silgisi ile siler Fakat onu unutanlarıda unutmaz..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.