You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah'a "Tanrı" denir mi?

Allah'a "Tanrı" denir mi?

Kıdemli Üye
RE: Allah'a "Tanrı" denir mi?
Cins yani tanrı cins isim demek Allah ise özel isim demek

Konu başlığına gelince madem Allah'ın ismi demek değil demek istiyordun derdin ne benle neyi tartışıyorsun,ben tanrı kelimesinin ilah manasında kullanılabileceğini kaç kere yazdım
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
@Akik senin söylemek istediğini anladım bilmiyorum senin anlatmak istediğin de doğru olabilir

Ameller niyetlere göredir

Bu arada tanrı Allah'ın ismide olabilir bilemeyiz

her ne kadar ortak tanrıların ismi olarak kullanılmış ve kullanılıyor olsada

Neyse felsefenin ekseriyeti ahmaklıktır

imanımızı tazeleyip bu konudan çıkmak en iyisi

Eşhedu En La İlâhe İllâllah Ve Eşhedu Enne Muhammeden Abduhu Ve Resuluhu..
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Tanımlamak amacıyla kullanılır. Örneğin benim ismim Allameyse, bana Allame de diyebilirsin, sevgili kardeşim de dersin, arkadaş da dersin, ey insanoğlu diye de hitap edebilirsin sıkıntı olmaz. Benim adım "sevgili kardeşim" midir, değildir. Hitaplarda böyle şeyler kullanılabilir. "Tanrımız birdir" dediğin zaman Allah'ı kast edersin ama ismini söylemiş olmazsın. İsmini söylemene gerek yoktur, orada kastın Allah olduğu bellidir.

Dolayısıyla Allah'a Tanrı denebilir fakat bu durum onun isminin Tanrı olduğunu göstermez. Tıpkı ben üyeyim diye bir moderatörün bana "sayın üye" diye hitap etmesi gibi.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.