You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah'a Olan İnancımı Kaybediyor Olabilir Miyim?

Acemi Üye
Merhaba, vesveseler yüzünden Allah'a olan inancımı kaybetmeye başladığımı hissediyorum. Vesveseler geldikçe "Bu saçmalık" diyip başımdan savabildikçe rahatlamıştım ve korkmamaya çalıştım vesveselerden. Kalbimde baskı oluyordu bu vesveseler geldikçe. Dışarıdayken "Senin hissettiğinin Allah olduğu ne malum?" gibi saçma sapan vesveseler sokmaya devam ediyordu aklıma, arabaya binince üzerinde sadece birkaç saniye düşününce saçma olduğuna karar verdim fakat zorluyordu yine de. Arabadan inince, "Ne uğraşıyorsun bu kadar Allah'la dinle, boşver artık bıkıyor zaten" diye düşünce geçti aklımdan. Vesvese olduğunu biliyorum, ama garip bir rahatlık var içimde tedirginim. O vesveseden dolayı inancım azalıyor gibi. Allah'ın olmadığı düşüncesi ve inançsızlık aklıma gelince korkuyorum. Çünkü hayatın bir anlamı kalmıyor, bu sefer intihar etme düşüncesi geliyor. İnancım mı azalıyor, yoksa vesveseye mi maruz kalıyorum yine?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Allah'a Olan İnancımı Kaybediyor Olabilir Miyim?
Canım kardeşim bunların hepsi vesvese bu düşünceler sana ait değil aklına gelen sorular sana ait değil bunların hepsi şeytanın oyunları. Sen Allah'ın varlığının birliğinin delili istiyorsun değil mi temel olarak? Biz sana bunları açıklasak sen de hislerin ile değil de delilleri ile buna şahit olsan o zaman rahatlar mısın?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.