You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ALLAH’ın zikredildiği sohbetlere katılmanın önemi

Kıdemli Üye

Ebu Hüreyre (radıyALLAHü anh) rivayet ediyor: Resulullah (sas) buyurdular ki: ALLAHın, âlemde dolaşıp kendisini zikredenleri araştıran melekleri vardır.

Bu melekler ALLAHu Tealayı zikreden bir cemaate rastlarlarsa, birbirlerini Aradığınıza gelin! diye çağırırlar. (Hepsi gelip) onları kanatlarıyla kuşatarak dünya semasına kadar arayı doldururlar. ALLAH, -her şeyi en iyi bilen olduğu halde- meleklere sorar: Kullarım ne diyorlar?Seni tesbih ediyorlar, Sana tekbir okuyorlar, Sana tahmid okuyorlar. Sana tazim ediyorlar derler. Rab Teala sormaya devam eder: Onlar beni gördüler mi? Hayır! derler. Ya görselerdi ne yaparlardı?Eğer seni görselerdi ibadette çok daha ileri giderler; çok daha fazla tazim, çok daha fazla tesbihde bulunurlardı. derler. ALLAH tekrar sorar: Onlar ne istiyorlar?Senden, derler, Cennet istiyorlar. Cenneti gördüler mi? der, Hayır ey Rabbimiz derler. Ya görselerdi ne yaparlardı? der. Eğer görselerdi, derler, Cennet için daha çok hırs gösterirler, onu daha ısrarla isterler, ona daha çok rağbet gösterirlerdi. ALLAH Teala sormaya devam eder: Neden istiaze ediyorlar, sakınıyorlar? der. Cehennemden istiaze ediyorlar. derler. Onu gördüler mi? der. Hayır Rabbimiz, görmediler. derler. Ya görselerdi ne yaparlardı? der. Eğer cehennemi görselerdi ondan daha şiddetli kaçarlar, daha şiddetli korkarlardı. derler. Bunun üzerine Rabb Teala şunu söyler: Sizi şahid kılıyorum, onları affettim!

Resulullah (sas) sözüne devamla şunu anlattı: Onlardan bir melek der ki: Bunların arasında falanca günahkâr kul dahi var. Bu onlardan değil. O başka bir maksatla uğramıştı, oturuverdi. ALLAH Teala: Onu da affettim, onlar öyle bir cemaat ki onlarla oturanlar da onlar sayesinde bedbaht olmazlar. buyurur. (Buhari, Daavat 66)
[Resim: allahmuhammedduais5.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: ALLAH’ın zikredildiği sohbetlere katılmanın önemi
sağolasın ,en sevdiğim hadislerden biri, buhari başlı başına bir güzellik zaten...
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: ALLAH’ın zikredildiği sohbetlere katılmanın önemi
Allah ü teala bizleri zikir meclislerinden ayırmasın inş.
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.