You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah’ın Kuran’da Bildirdiği Yaratılış Örnekleri

Acemi Üye
Allah’ın yaratmada sebeplere ihtiyacı yoktur, Kuran'da yaratılışa dair pek çok örnek bulunmaktadır. Bu örneklerin hiçbiri evrimle oluşmamış, Allah’ın dilemesiyle yoktan var edilmişlerdir. Bu örneklerden bazıları şöyledir:

Hz. Musa'nın asasının “yılana dönüşmesi”

"Sağ elindeki nedir ey Musa?" Dedi ki: "O, benim asamdır; ona dayanmakta, onunla davarlarım için ağaçlardan yaprak düşürmekteyim, onda benim için daha başka yararlar da var." Dedi ki: "Onu at, ey Musa.” Böylece, onu attı; (bir de ne görsün) o hemen hızla koşan (kocaman) bir yılan (oluvermiş)." (Taha Suresi, 17-20)

Hz. İsa'nın çamurdan bir kuşu Allah'ın izniyle canlandırması

... "Gerçek şu, ben size Rabbinizden bir ayetle geldim. Ben size çamurdan kuş biçiminde bir şey oluşturur, içine üfürürüm, o da hemencecik Allah'ın izniyle kuş oluverir...” (Al-i İmran Suresi, 49)

Meleklerin ve cinlerin yaratılması

Allah, cinleri ve melekleri farklı şekillerde ve yoktan yarattığı gibi, insanı da ayrı bir varlık olarak yoktan var etmiştir.

“Hamd, gökleri ve yeri yaratan, ikişer, üçer ve dörder kanatlı melekleri elçiler kılan Allah'ındır; O, yaratmada dilediğini arttırır. Şüphesiz Allah, herşeye güç yetirendir.” (Fatır Suresi, 1)

“Ve Cann'ı da daha önce 'nüfuz eden kavurucu' ateşten yaratmıştık.” (Hicr Suresi, 27)
Degerli burçak Kullanicisi Jun 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Allah’ın Kuran’da Bildirdiği Yaratılış Örnekleri
Realist der ki:

Aklı ile öğünen kişi, hücresinin genişliği ile gururlanan mahkuma benzer.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.