![[Resim: resim21nkoc5.jpg]](http://img150.imageshack.us/img150/9546/resim21nkoc5.jpg)
ALLAH’I RAB KABUL EDİP , İLAH KABUL ETMEYENLER
Günümüz Türkiye’sindeki insanların genelinde mevcut olan sapkın bir inanış bulunmaktadır . ALLAH'a iman ettiklerini ileri sürenler , ALLAHın RABB’lık sıfatına has olan özelliklerin kabul ederken , İLAH olma özelliklerini ALLAH’a vermemektedirler! Genel olarak ibadeti ALLAH'a has kılarlarken , hakimiyet mefhumunda ALLAHa başkalarını ortak koşmaktadırlar !
Aslında bu fikri karakterist olarak tüm cahiliyenin özelliğidir. ALLAH'ın kullarına gönderdiği bütün peygamberler bu İlah isminin özellikleri üzerinde mücadele vermiş , bu uğurda savaşlar edip şehid edilmişlerdir.
Rasullerin savaş ettiği , tebliğ ettiği , gönderildiği bütün kavimler ALLAHı bilen , yaratıcı kabul eden , her şeyi yaratan ve düzenleyen ALLAH olduğuna iman eden kavimlerdi.
BU KİŞİLER ; ALLAHIN VARLIĞINA VE BİRLİĞİNE İNANMANIN ; İNSANIN MÜSLÜMAN OLMASI İÇİN YETERLİDİR SANIYORLAR ! HALBUKİ BUNA KAFİRLER DE İNANIR !!
Hatta Mekke müşriklerinin hepsi de inanıyordu .Peygamberin azılı düşmanları ALLAHın varlığını ve bir olduğuna inanmaktaydılar . Bugünün insanının inandığı kadar inanıyor ve reddetmiyorlardı.
Lukman suresi : ” 25- Andolsun ki onlara: "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan, elbette "ALLAH" diyecekler. "ALLAH`a hamd olsun." de. Fakat onların çoğu bilmezler.”
Mu’minun suresi : ” 84-89- (Rasulum!) de ki: "Eğer biliyorsanız (söyleyin bakalım), bu dünya ve onda bulunanlar kime aittir?" - "ALLAH`a aittir" diyecekler. "Öyle ise siz hiç düşünüp taşınmaz mısınız?" de. - "Yedi kat göklerin Rabbi, azametli Arş`ın Rabbi kimdir?" diye sor. - "(Onlar da) ALLAH`ındır." diyecekler. "Şu halde siz ALLAH`tan korkmaz mısınız?" de. - "Eğer biliyorsanız (söyleyin), her şeyin melekûtu (mülkiyeti ve yönetimi) kendisinin elinde olan, kendisi her şeyi koruyup kollayan; fakat kendisi korunmayan (buna muhtaç olmayan) kimdir?" diye sor. - "(Bunlar da) ALLAH`ındır." diyecekler. "Öyle ise nasıl olur da büyülenirsiniz?" de.
Ayetlerden de gördüğümüz gibi Kafir diye , müşrik diye nitelendirdiğimiz insanların hemen hepsi Bir ALLAH inancı olmakla beraber , ALLAHa ibadet edilmesi gerektiği , yaratan ve işleri düzenleyenin O’nun olduğu , her türlü rızkı , yağmuru , geceyi ve gündüzü düzenleyip getirenin ALLAHa ait olduğunu inandıklarını görmekteyiz . Nasıl oluyor da ALLAH .c.c bu kişilere cehennemlik kafir hükmünü vermektedir ?
İşte bugün cahil halkın bu ince ayrıntıyı gözden kaçırdığını görmekteyiz. Oysa önümüzde bu kadar olaylar ve kıyamete dek hayat rehberimiz Kuran-ı Kerim olmasına rağmen ! Bu ince ayrıntı , ayetlerden de sabit olduğu üzere , bu insanların ALLAH’ın RABB'lık özelliklerini kabul ederken , İLAH'lık özelliklerini red etmekte diretmeleri , bu özellikleri kendilerinde ve kendileri gibi yaratılmışlara vermekte ısrar etmelerindendir. Yani ALLAH’ın “ilah “ sıfatının en büyük özelliği olan “hüküm” koyma hakkını ALLAH’a vermeyip , kendileri gibi aciz , ölümlü , hatadan münezzeh olmayan , nefislerin bineğine binmiş azmanlaşmış tağutlara , kişilere ve kurumlara vermekteydiler. Bu da şirk tir. Ve kişiyi İslam dinine sokmaz. Bundan dolayıdır ki ALLAH , rasul ve müminler bu kişilere MÜŞRİK sıfatını vererek kafir olduklarını bildirmişlerdir.
Müşrik olanların da bütün amelleri , ibadetlerini ve iyi işlerinin de boşa gittiğini bildirmiştir .
Nisa suresi “48- Doğrusu ALLAH, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Ondan başkasını (diğer günahları) ise, dilediği kimseler için bağışlar ve mağfiret buyurur. Her kim ALLAH`a şirk koşarsa gerçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur.
Maide suresi “72- Kim ALLAH`a ortak koşarsa, şüphesiz ALLAH ona cenneti haram kılmıştır ve onun varacağı yer cehennemdir.”
ALLAH yegane kanun koyucu ilah’tır. Yusuf suresi 40. ayette “ Hüküm koyma hakkı ALLAH’ındır “ buyurarak helal ve haram – yasak ve serbest belirleme hakkının ALLAHa ait olduğunu buyurmuştur .
Müslümanlık iddiasında bulunanların ALLAHın koyduğu helal haramlara itaat etmesi gerektiğini , ALLAH’tan başkalarının helal haram –yasak serbest kanun koyucu haklarının olmadığını , bu iddiada bulunanların Firavun gibi ilahlık taslayan kişiler ve düzenler olduğunu ve şirk hali üzerine bulunduklarını bildirmiştir . Bu fiilleri işleyenlerin yani kanun koyanların ilah’lığını ilan etmiş , Rabb’lik taslamış olduklarını , ve o kişilerin helal haram (yasak serbest) kanun yapmasını , o kanunlara uymayı da normal görenlerin , o ilahlara (kanun koyanlara) ibadet etmiş olduklarını yine Rabbim şu ayetinde bildirmiştir !
Tevbe suresi 31-“ Onlar, ALLAH`dan başka bilginlerini ve rahiplerini de kendilerine Rab edindiler, Meryem oğlu Mesih`i de. Oysa onlar bir olan ALLAH`a ibadet etmekle emrolunmuşlardı. ALLAH`dan başka hiçbir ilâh yoktur. O, müşriklerin ortak koştuğu şeylerden de münezzehtir.”
Bu ayet bütün yazımızın özünü teşkil etmektedir . Bu ayetin tefsirini gerçek manada anlayan insan mücadele sebebimizi anlamış olacaktır .
Görüldüğü gibi ayette ALLAH c.c. insanları uyarmış ve bu müşriklerin din adına ALLAH’ı bırakıp kendileri gibi insan olan “bilginleri , rahipleri “ kendilerine RABB edindiklerini , ve ibadeti ALLAH’a has kılmaları gerekirken , Rabb edindikleri hüküm koyucu makamına getirdikleri “bilginlere ve rahiplere” ibadet ettiklerini yüzlerine vurmuştur. Din adamı bile olsa ALLAHın kitabındakinin zıttına kanun koyamayacağını bildirmiş iken , günümüz çağdaş cahiliyesinde putlara tazim , küfür ilkelere bağlı kalmaya and içme , ve ALLAHın indirdiğiyle hükmetmeme gibi pek çok küfür icraalrı işlenir .
Şimdi tekrar yukarıdaki ayete gelelim ve bu ayetin açıklamasını Rasulullahın ifadesinden Adiy bin Hatem isimli sahabeden dinleyelim . Aşağıya yazacağım hadisi şerif bu ayetin tefsirinde ve hem hadis kitaplarında mevcuttur :
“Tay kabilesi reisi olan Adiyy bin hatem şöyle der:
Mekke fethedildiği gün ben Hırıstiyan olduğum için Mekke’den kaçtım .Bacım ise müslümanlara köle oldu . Zamanla rasulullah bacımı serbest bırakarak azad etti . Bacımda islamı tanıdığı için müslüman oldu . Bunun üzerine Mekke dışına çıkarak beni aradı ve akrabalarımın yanında beni buldu ve
“ müslüman olduğunu , İslam dininin çok güzel bir din olduğunu , islam’ı bize yanlış anlatmışlar, eğer Hz. Muhammed’den özür dileyip müslüman olursan senin için çok iyi olur . Hem mekke senin yurdun , kabile reisi olman itibariyle bir sürü malında vardır.Tekrar söz sahibi olabilirsin “
diyerek beni ikna etti . Bende geri geldim .Mescidde Rasulullah’ı etrafında sahabelere “Onlar, ALLAH'dan başka bilginlerini ve rahiplerini de kendilerine Rab edindiler,”Tevbe 31” ayetini okurken gördüm ve boynumda gümüşten bir Hac olduğu halde yanına geldim .
"Ey ALLAH’ın rasulu ; ben eskiden Hırıstiyandım ve Hırıstiyanlığı iyi bilirim . Biz hiç bir zaman alimleri , rahipleri rab edinmedik , onlara ibadet te etmedik dedim . Bu ayette ALLAH (c.c.) ne demek istemiş dedim .
Bunun üzerine Hz. Muhammed s.a.v : “Ey Adiyy ! çıkar o boynundaki putu“. (Bende çıkardım ). “Ettiniz Adiyy , ettiniz “ dedi. “O rahipleriniz , alimleriniz , okumuş insanlarınız size ALLAH’ın kitabına muhalif olarak helal ve haram (yasak serbest) koymadılar mı ?” Bende evet ya rasulullah ; onlar okumuş kimselerdi, böyle yaparlardı . Bunun üzerine :
“ işte onların bu yaptıkları (ALLAHın kitabına muhalif ) Rabb’liktir . Sizinde onların dediklerini benimsemeniz , uymanız onlara ibadetinizdir“ dedi
İbn Kesir Tefsiri , C .7, sayfa 3456) Aynı zamanda hadistir: İmam Ahmed; Tirmizi ,Cem’ul-Fevâid, IV, 68 ve İbn Cerir
Görüldüğü gibi en güzel ayeti tefsir eden rasulullah’tır.
ALLAHa zıt kanun koyanların ilahlık taslamış olduklarını , bunları normal görenlerin , kanun koyma yetkisini insanlarda görenlerin ise o kanun koyuculara ibadet etmiş olduklarını açıklamıştır . zaten ayette de ALLAH c.c. :” Oysa onlar bir olan ALLAH`a ibadet etmekle emrolunmuşlardı” tevbe 31 buyurarak sabitlemiştir.
Şimdi bu açıklamalar ışığında bütün beşeri sistemleri , parlementoları ve ALLAHı ve nizamını yönetime vermeyenlerin durumunu düşününüz . İman iddialarına ve samimiyetlerine ve cahilliklerine bakınız .
Camide ilah olarak ALLAHı kabul edenler , Yönetim ve hakimiyet konusunda kanun yapma ve kanunlarına uyma konusunda ALLAHı kabul etmeyip yaratılmışları kabul edenler bu açıklamalarda geçenlerin durumlarına müstehak olurlar
MAİDE 49- Aralarında ALLAH`ın indirdiğiyle hükmet. Onların keyiflerine uyma. ALLAH`ın sana indirdiğinin bir kısmından seni saptırmalarından sakın. Eğer ALLAH`ın hükmünden yüz çevirirlerse, bil ki ALLAH, bir kısım günahları sebebiyle onları musibete uğratmak istiyor. Muhakkak ki insanların çoğu yoldan çıkanlardır.
50- Yoksa cahiliyye hükmünü mü arıyorlar? kesinlikle bilen bir toplum için ALLAH`tan daha güzel hüküm veren kim olabilir?
AHZAB 36- Bununla beraber ALLAH ve Resulü bir işe hükmettiği zaman, gerek mümin bir erkek ve gerekse mümin bir kadın için, o işlerinde başka bir tercih hakkı yoktur. Her kim de ALLAH ve Resulüne âşi olursa açık bir sapıklık etmiş olur.
ALLAH bizleri tevhidi gerçek manada kavrayıp iman eden muvahhid kullarından eylesin