You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah’a bağlı bir hayat...

Profesör
“Allah’a bağlı bir hayat”ı konuşmak demek, “Allah’tan başkasına bağlılık” gibi özürler taşıdığımız kaygısına düşmek demektir.
Yine, “Allah’a bağlı bir hayat”ı konuşmak demek, yaşadığımız hayatın Allah’a bağlılığı konusunda bilinç kaybına uğrama kaygısına düşmek demektir.
Bu ikisi, bizim, İslam inancının en şümullü ifadesi demek olan kelime-i tevhidin, yani “La ilahe illallah”ın “La” ve “İlla” boyutunda problemler oluştuğunun göstergesidir. Böyle bir problem ise, kelime-i tevhidin, yani Müslümanın inanç kökünün yaralanması anlamına gelir.
“La ilahe” dediğimizde “İlah yok” diyoruz. Bu söz, insanı, ilahlık adına bir tecride, soyutlamaya, yani yok saymaya götürüyor. Zihni siliyor, ilahlık adına bütün alakaları bitiriyor.
Ki yerine yeni bir alaka - bağ inşa edilsin.
Tertemiz, arınmış bir zihin temeli üzerine yepyeni bir bağlılık andı içilsin.
“İllallah” bunu getiriyor: “Ancak Allah var.”
Bu andın hep diri kalması lazım.
Hem “La” boyutuyla, hem “İlla” boyutuyla diri kalması lazım.
Yani hem, dünya planındaki bağlılıkların sürekli irdelenmesi ve Allah’a bağlılık yerine geçebilecek muhtevadan .....
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Allah’a bağlı bir hayat...
allah'a bağlı bir hayat”ı konuşmak demek, allah'tan başkasına bağlılık” gibi özürler taşıdığımız kaygısına düşmek demektir.

ne kadar güzel bir ifade olmuş.. bugün çok güzel konulara temas ediyorsun abla gerçi hep öylesin de bugünkiler bi ayrı oldugülücük

allah'a yönelmekten bahsediyoruz demekki yönümüzü başka şeylere çevirişimizden kaynaklı bir durummuş bu..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bugun böyle içimden geldi...aslında özlem desek daha dogru olur..neyse öyle bişey işte gülücük

begeniyorsanız ne guzel..çok sevdiğim bir abimin yazılarını paylaşmak istedim..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tşk ederim ablası gülücük daha çok gel daha çok begen inşallah) tatile de az kaldı zaten

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.