You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ALLÂH’IN SEVDİĞİNİ MELEKLER VE İNSANLAR DA SEVER

Profesör
Allâhü Teâlâ bir kulunu sevdiğinde Cebrâîl Aleyhisselâm'a: “Muhakkak ben falan kulumu seviyorum, sen de onu sev” buyurur. Cebrâîl Aleyhisselâm o kimseyi sever. Sonra semâda: “Muhakkak Allâhü Teâlâ falan kulunu seviyor, sizler de onu seviniz!” diye nidâ olunur.

Bütün semâ ehli (melekler) onu severler. Sonra yeryüzünde o kimseye karşı halkın kalbine muhabbet konulur, insanlar da onu severler.

Allâhü Teâlâ bir kuluna buğzettiğinde Cebrâîl Aleyhisselâm'a: “Muhakkak ben falan kuluma buğzediyorum, sen de ona buğz et” buyurur.

Cebrâîl Aleyhisselâm o kimseye buğzeder. Sonra semâda: “Muhakkak Allâhü Teâlâ falan kuluna buğzediyor, sizler de ona buğzediniz!” diye nidâ olunur. Bütün semâ ehli (melekler) ona buğzederler. Sonra yeryüzünde o kimseye karşı halkın kalbine düşmanlık konulur, hepsi ona düşman olurlar.

(Sahîh-i Müslim)

*
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: ALLÂH’IN SEVDİĞİNİ MELEKLER VE İNSANLAR DA SEVER
emegine yüregine saglık ablacım.

Allah ın sevilen kullarından olalım inşAllah.

elhamdulillah.

selam ve dua ile
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: ALLÂH’IN SEVDİĞİNİ MELEKLER VE İNSANLAR DA SEVER
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.