You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
Alkolün Tesiri
Zamanın birinde bir yerde çok takva ehli bir zat yaşarmış. Şeytan bu durumdan çok rahatsız oluyormuş. En sonunda şöyle bir plan yapmış. Kendisi de çok mümin bir kul kılığına girip adamı aldatmaya karar vermiş.

Bu takva ehli zat şeytanın yalandan yaptığı ibadetlerdeki sahte güzelliği görünce çok etkilenmiş. Dayanamamış ve sormuş ona: Sen takvada nasıl bu kadar ilerledin?

Şeytan da ben çok büyük bir günah işledim ve ardından tövbe ettim demiş. Sen de böyle yaparsan benim gibi olursun diye de eklemiş. Adam da peki ama ne yapacağım demiş. Şeytan başlamış saymaya

-Adam öldür
-Yapamam.
-Zina yap
-Yapamam.
-O halde içki iç

Adam bu olabilir diye düşünmüş. Gitmiş içmeye. Sonra sarhoş olmuş. Sarhoş haliyle bir kadının namusunu kirletmiş. Sonra da kadın bunu söylerse ne yaparım diye korkmuş ve kadını öldürmüş.

Yani adam başta yapmam dediği, şeytan ona musallat olana kadar asla yapmayacağı şeylerin hepsini yapmış. Sonra yakalanmış.

Adamın cezası belli. İdam. Şeytan belirivermiş
Bana secde edersen seni kurtarırım demiş. Adam ellerim bağlı nasıl secde edeyim demiş. Şeytan göz ucuyla da secde etsen olur demiş. Göz ucuyla secde etmiş ve bu takva ehli adam imansız bir şekilde ölmüş.

Alkolün insanı getireceği durum tam olarak budur. Kaldı ki burada bahsedilen takva ehli bir adamdır. Dolayısıyla biz daha çok dikkat etmeliyiz.

Allah şeytanın fitnelerinden hepimizi korusun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Alkolün Tesiri
Daha öncede okumuştum,ders çıkarılacak bir yazı.Allah razı olsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Rabbim son nefesimize kadar imanla yaşamayı ve ölmeyi nasip etsin...

ah o gözü kör şeytan..yemin içti .. imanlıları yolundan döndüreceğim diye...kıyamete kadar yakamızda..ALLAH ım şeytanın şerrinden sana sığınırız..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bu hikaye de gösterdi ki:Günahın küçüğünden de büyüğünden de uzak durmak ve sık sık tövbe etmek gerekir yoksa şeytan böyle el ense çeker kündeye getirir:-):-):-)

Fakat o şeytanın Allah'ın salih,muhlis,ihlaslı ve sapkınlığı seçmemiş,şeytanın yolundan gitmeyen kulları üzerinde nüfuzu,tesiri yoktur:-)
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.